Ανακοίνωση που αφορά την κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους Red Rebels πριν από το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις με την κάρτα οπαδού, εξέδωσε η Θύρα 9.

Δείτε την ανακοίνωση:

“Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει…
 
Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήσαμε έξω από το γήπεδο κοινή παρέμβαση και διαμαρτυρία μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς της Σαλαμίνας Red Rebels, ενάντια στον τρομονόμο, την κάρτα φιλάθλου και την διαρκή κρατική καταστολή εις βάρος των οπαδών. Η κοινή διαμαρτυρία συνεχίστηκε και μέσα στο γήπεδο κατά τα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα με κοινό πανό και συνθήματα.
 
Ήταν μια κίνηση που βεβαίως δεν έτυχε καμιάς προβολής από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ένα γεγονός που θάφτηκε από τους γνωστούς δημοσιοκάφρους, γιατί φυσικά δεν πουλά. Φαίνεται ότι δεν βολεύει μια είδηση που αφορά την κοινή πάλη οπαδών ενάντια στην καταστολή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή αφορούσε επεισόδια μεταξύ οπαδών, θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ για αρκετές μέρες.
 
Είναι γνωστό πλέον, ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες μια διαδικασία και συζήτηση στην βουλή στην οποία συμμετείχαν και οι οργανωμένοι οπαδοί τουλάχιστον 6 ομάδων, για την τροποποίηση του νομοσχεδίου που αφορά τον τρομονόμο και την κάρτα οπαδού, δύο σύνδεσμοι οπαδών εξ αυτών που συμμετείχαν στις διεργασίες και απείχαν μέχρι πρόσφατα από τα γήπεδα, αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν και να επιστρέψουν στα γήπεδα άνευ όρων, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την κάρτα φιλάθλου ως έχει και όλες τις διατάξεις του τρομονόμου.
 
Είναι ασφαλώς μια πολύ αρνητική εξέλιξη που αποδυναμώνει και την δική μας θέση και όσων θέλουν να συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα. Διαμορφώνεται πλέον ένας αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων που το πιθανότερο θα οδηγήσει κι άλλους συνδέσμους στον δρόμο του συμβιβασμού με την κάρτα φιλάθλου και ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Ήταν επίσης μια εξέλιξη που αξιοποιήθηκε στο έπακρο όχι μόνο από όλους όσους επικροτούν την περιβόητη κάρτα και επιθυμούν ακόμα και την διάλυση των οργανωμένων οπαδών, αλλά και από τις δυνάμεις καταστολής. Είδαμε συγκεκριμένα μέσα στα γήπεδα να εφαρμόζεται (επιλεκτικά) το δόγμα της μηδενικής ανοχής, να συλλαμβάνονται οπαδοί για το άναμμα φωτοβολίδας και να τιμωρούνται άμεσα, την επόμενη κιόλας μέρα, με αποκλεισμό από τα γήπεδα, σε παιχνίδια μάλιστα που δεν υπήρχε το παραμικρό επεισόδιο μέσα και έξω από τα γήπεδα.
 
Και είδαμε επίσης από την άλλη, σε αγώνα χαρακτηριζόμενο ως υψηλού κινδύνου, την αστυνομία να μην εφαρμόζει κανένα προληπτικό μέτρο ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις οπαδών έξω από το γήπεδο, αντιθέτως όπως γίνεται ξεκάθαρο από διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, η ΜΜΑΔ έκανε τα στραβά μάτια και άφηνε να περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις γραμμές τις, οπαδοί που ήθελαν να επιτεθούν σε άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν όπως ξέρουμε να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός ανθρώπου εκείνη την μέρα από εκρηκτικό μηχανισμό. Ήταν μια καλοστημένη παγίδα από την εγκληματική στάση της αστυνομίας που είχε σαν αποτέλεσμα παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση και τις τεράστιες ευθύνες των οπαδών για να δημιουργηθεί όλο αυτό το σκηνικό.
 
Η στρατηγική αυτή της αστυνομίας δεν είναι φυσικά τυχαία. Με την προβοκατόρικη της στάση θέλει να στρέψει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση που επιθυμεί, ώστε να οξυνθεί η καταστολή, ο τρομονόμος να γίνει ακόμα πιο σκληρός και η κάρτα φιλάθλου να μονιμοποιηθεί στα κυπριακά γήπεδα.
 
Η θέση μας εξακολουθεί να είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η μάχη με κάθε τρόπο ενάντια στον τρομονόμο και την κάρτα και παράλληλα να διεκδικήσουμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που δικαιούμαστε, ώστε να μπορούμε πραγματικά να απολαμβάνουμε όλοι το ποδόσφαιρο ως γιορτή και όχι χώρος τυφλής βίας και καταστολής.”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.