Ανακοίνωση εξέδωσε η Θύρα 9 για το θέμα της κάρτας οπαδού και της διαρροής πληροφοριών και δεδομένων των κατόχων της κάρτας.

Δείτε την ανακοίνωση:

“Σκόπιμα δεν τοποθετηθήκαμε όλες αυτές τις μέρες για το θέμα που αφορά την κάρτα οπαδού και την διαρροή πληροφοριών και δεδομένων κατόχων της κάρτας. Ο λόγος της μη τοποθέτησης μας ήταν γιατί περιμέναμε να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων φορέων, τις τοποθετήσεις τους, τις ενέργειες τους καθώς και τις αντιδράσεις των ομάδων που αφορούσε η συγκεκριμένη διαρροή.

Διαπιστώνουμε ότι και αυτό το θέμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την προχειρότητα με την οποία στήθηκε το όλο σύστημα της κάρτας οπαδού, θα περάσει στην αφάνεια, καθώς κανένας δεν δείχνει να ενοχλείται από το περιστατικό. Ούτε οι ομάδες που τους αφορά το όλο θέμα, ούτε ο ΚΟΑ, ούτε η ΚΟΠ, ούτε η πολιτεία φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους και προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν ένα γεγονός χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Το πρόβλημα που εγείρεται εδώ δεν είναι και τόσο η τσαπατσούλικη δουλειά που έκανε η ιδιωτική εταιρεία, και που μέσα από την πλατφόρμα της υπήρξε διαρροή δεδομένων, χιλιάδων κατόχων καρτών. Που εδώ που τα λέμε, αυτό θα έπρεπε να ήταν αρκετό να διαγραφεί το μητρώο του ΚΟΑ.

Το κύριο πρόβλημα είναι γιατί μια ιδιωτική εταιρεία να μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα των κατόχων κάρτας οπαδού για προσωπικό συμφέρων της. Γιατί από την στιγμή που το μητρώο το είχε αποκλειστικά ο ΚΟΑ και επομένως το κράτος, φτάσαμε στο σημείο να μπορούν ιδιωτικές εταιρίες να κατέχουν τα δεδομένα αυτά. Αυτό το σημείο δεν θίχτηκε από κανέναν, ούτε καν από την επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά αυτά που λέγαμε από την αρχή, ότι η κάρτα οπαδού δεν αποτελεί μέτρο καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα αλλά ένα εργαλείο για πώληση των δεδομένων στις διάφορες εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα αυτά για δικό τους συμφέρον.

Υ.Γ – Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό που δοκιμάζεται αυτές τις μέρες με τις πυρκαγιές. Καλή δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες μέρες, οι σκέψεις μας είναι μαζί σας αδέλφια.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.