Η Θύρα 9 δημοσίευσε σήμερα ανάρτηση υποστήριξης στον αναρχικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος εδώ και επτά μήνες έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από το νόμο διάστημα για να έχει το δικαίωμα να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του υπό ένα καθεστώς ελευθερίας.

Η ελληνική δικαιοσύνη αρνείται επανειλημμένα να αποδεκτεί το αίτημα του κρατούμενου.

Δείτε τη δημοσίευση:

“ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

Εδώ και σχεδόν 7 μήνες ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από το νόμο διάστημα σύμφωνα με τον οποίο έχει το δικαίωμα να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του υπό ένα καθεστώς ελευθερίας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα η αστική δικαιοσύνη απορρίπτει το εν λόγω αίτημα με πρόφαση τη μη πλήρωση των προϋποθέσεων αποφυλάκισης, τον κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων και άλλους προσχηματικούς λόγους.

Από τις 23 Μαΐου ο Γιάννης έχει κατέλθει σε απεργία πείνας χρησιμοποιώντας το έσχατο αυτό μέσο για να διεκδικήσει το αυτονόητο.

Σήμερα διανύοντας την 67η μέρα με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και να επιβαρύνεται συνεχώς, το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απορρίπτει εκ νέου το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους.

Την ίδια στιγμή που αρνούνται τα αυτονόητα στον απεργό πείνας που προφανώς δεν εκδικάζεται για τα αδικήματά του αλλά για τα πολιτικά του φρονήματα, αποφυλακίζεται ο Κορκονέας, ο μπάτσος δολοφόνος του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με την πρόφαση ότι πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδης, ο οποίος σημειωτέο είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξης για βιασμό ανηλίκων και ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί για βιασμό.

Το ξεδιάντροπο πρόσωπο του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης δεν σταματά εδώ φυσικά. Στις 04/07 αποφυλακίζεται και ο Χορταριάς, ο δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου και αθωώνονται οι ΄΄λεβέντες΄΄ Λεβέντηδες οι οποίοι καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό.

Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δε θα έχουμε ποτέ αυταπάτες για την ταξική δικαιοσύνη που αποφυλακίζει δολοφόνους και βιαστές και τρέμει ανθρώπους σαν το Γιάννη που φέρει το πρόσωπο της αξιοπρέπειας και της ασταμάτητης πάλης ενάντια στο σαθρό καπιταλιστικό σύστημα και ότι το χαρακτηρίζει.

Σαν ΘΥΡΑ9 στηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του Γιάννη και καταδικάζουμε το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

…’Εν πάση περιπτώσει αυτή τη στιγμή, το δικό μου κεντρί έχει ήδη διατρήσει το σώμα μου και διαχέει δηλητήριο καταστρέφοντας τα ζωτικά μου όργανα, πιθανώς μη αναστρέψιμα. Ωστόσο θα διαπεράσει αναπόφευκτα, έστω και προσωρινά, και τη δολοφονική τάξη που συντηρεί αυτό το σύστημα γενικευμένης υποδούλωσης και εκμετάλλευσης της (ανθρώπινης και μη) φύσης’’ … “

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.