Κατάθεση φόρου τιμής στο άγαλμα της γυναίκας αρχόντισσας της υπαίθρου στο Δάλι από τη Θύρα 9, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Δείτε την ανακοίνωση των οργανωμένων μας:

“Σαν σήμερα στις 8 του Μάρτη ,1857 οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα διαδηλώνουν και απεργούν ζητώντας μείωση των ωρών εργασίας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, εξίσωση των μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και τερματισμό στις διακρίσεις ανάμεσα στους αγγλοσάξονες εργαζόμενους και τους υπόλοιπους.
 
Ζητήματα όπως αυτό της εκμετάλλευσης, των φυλετικών διακρίσεων και της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι αναπόσπαστα ζητήματα του εργατικού κινήματος διεθνώς. Γι’ αυτό και κάθε α-πολίτικη προσέγγιση και στάση προς την σημερινή μέρα και κάθε προσπάθεια αποκοπής της από την ευρύτερη ταξική πάλη, υπονομεύει την ουσία της επετείου και είναι και προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας αλλά και διάσπασης και αποπροσανατολισμού ενός σημαντικού κομματιού του Λαού από την ευρύτερη ταξική πάλη.
 
Η σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα έπρεπε να ήταν αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες αγωνίστριες που κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Τιμή λοιπόν στις γυναίκες Ζαπατίστας στην πολιτεία της Τσιάπας στο νότιο Μεξικό. Τιμή στις γυναίκες μαχήτριες του Κουρδιστάν στις περιοχές τις ανατολικής Τουρκίας. Τιμή στις φοιτήτριες, εργαζόμενες και άνεργες σε Ελλάδα και Τουρκία που αντιστέκονται στις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις των χωρών τους. Τιμή στις μετανάστριες που παλεύουν στα ανοιχτά της μεσογείου και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να σώσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους από τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς. Τιμή στις Κύπριες που βρίσκονται στον αγώνα κατά τις διαφθοράς, της αυταρχικότητας και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.
 
Η λίστα είναι ατελείωτη γιατί οι γυναίκες ήταν και θα είναι πάντοτε στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για ισότητα και ελευθερία, ενάντια στην πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Με αφορμή τη σημερινή μέρα λοιπόν καταθέσαμε ως ΘΥΡΑ 9 φόρο τιμής στο άγαλμα της γυναίκας αρχόντισσας της υπαίθρου στο Δάλι. Τιμή λοιπόν σε όλες τις γυναίκες αγωνίστριες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανατροπή του βάρβαρου συστήματος και τερματισμού της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 
Υ.Γ- Απόψε η ώρα 21:00, το μουσικό αφιέρωμα για την μέρα της γυναίκας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948″
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.