Πανό με αφορμή την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας και του Α’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας, σήκωσε η Θύρα 9 στον χθεσινό αγώνα απέναντι στον Ύψωνα.

Δείτε την ανάρτηση των οργανωμένων μας:

“ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΟΠ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια της πολιτείας και των καθοδηγούμενων ΜΜΕ να πείσουν την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα και την ορθότητα των νέων μέτρων κατά της βίας στη γήπεδα. Βέβαια αυτή η ενορχηστρωμένη προσπάθεια για την υποτιθέμενη ορθότητα των μέτρων δεν μας ξαφνιάζει, αφού βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ανικανότητά τους την οποία και απέδειξαν εδώ και χρόνια. Πρώτα η απαγόρευση των φωτοβολίδων εντός γηπέδων, μετά ο νόμος περί βίας στα γήπεδα και κατ’ επέκταση η κάρτα οπαδού, μέχρι και το όριο του 10% στα εισιτήρια των φιλοξενουμένων, και τώρα οι απαγορεύσεις μετακινήσεων που έρχονται να προσθέσουν άλλη μια νερόβραστη λύση στα δήθεν προβλήματα βίας εντός γηπέδων. 

Λύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την εξάλειψη των κρουσμάτων βίας, αφού επί της ουσίας η βία βρίσκεται έξω από αυτά. Λύσεις που έτσι και αλλιώς δεν συνοδεύονται με ουσιαστικές αλλαγές στους ελέγχους και στον τρόπο διαχείρισης των εισόδων, σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους υποβαθμισμένα και χωρίς υποδομές. Απόδειξη αυτού η πλήρης αποτυχία στην θέσπιση κάθε νέου μέτρου που έχουν λανσάρει, με διαρροές προσωπικών δεδομένων, με συλλήψεις λάθος ατόμων, μέχρι και σύλληψη οπαδού που δεν βρισκόταν καν στο γήπεδο! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν την αποτυχία τους κάτω από το χαλί, και αντί να καλέσουν στο τραπέζι του διαλόγου κάθε εμπλεκόμενο φορέα, όπως σωματεία και οργανωμένους για σωστή ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων στο πως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, συνεχίζουν με περίτρανο ύφος να στοχοποιούν κάθε φίλαθλο με φασιστικά και ετσιθελικά μέτρα.

Είναι πραγματικά οξύμωρο, σε μια χώρα όπου ο αθλητισμός έχει γίνει προϊόν διαχείρισης «ξένων επενδυτών» και οι αρμόδιες ομοσπονδίες τα καλύτερα πιόνια τους, με τους κόκκινους φακέλους να κάνουν παρέλαση και την κοπ και την αστυνομία να κάνουν τα στραβά μάτια, να προσπαθούν να πείσουν ότι την ζημιά στο ποδόσφαιρο την κάνουν οι οπαδοί. 

Σαν ΘΥΡΑ 9 έχουμε θέσει διαχρονικά την αντίθεση μας σε κάθε «λύση» που δεν υποστηρίζεται από τα σωστά μέσα. Και υπάρχουν αμέτρητα σημεία τα οποία χρίζουν άμεσα εκσυγχρονισμό. Είναι καιρός η ξεροκεφαλιά και η δήθεν περηφάνια επί τα έργα τους που κουβαλούν κάποιοι σε κόμματα, κοπ και αστυνομία, να τελειώσει. 

Εμείς δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Η απουσία μας από το πέταλο του γσπ στον ίσως πιο ιστορικό αγώνα του σωματείου μας, δεν ήταν απλά μια σπασμωδική κίνηση. Είναι η συνέχιση μιας μάχης που κρατά εδώ και 10+ χρόνια και η ξεκάθαρη άρνηση μας στο να νομιμοποιήσουμε ένα, εκ των πραγμάτων, αποτυχημένο μέτρο. Όσο ο λαός δεν αντιστέκεται, οι ανίκανοι θα βρίσκουν το δρόμο για να πλασάρουν ότι τους κατεβάσει το μυαλό. Η στοχοποίηση και το φακέλωμα των οπαδών πρέπει να σταματήσει χθες.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.