Την αλληλεγγύη της στους Ultras Navajo, τους οργανωμένους οπαδούς της Παναχαϊκής, οι οποίοι διώκονται από το ελληνικό κράτος. Συγκεκριμένα, δύο οπαδοί της Παναχαϊκής και δύο φίλοι τους συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες» και διώκονται για 54 επιθέσεις!

Δείτε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Θύρας 9:

“Αλληλεγγύη στα μέλη των Navajo Antifa και σε όσους/ες διώκονται

Αντιμέτωποι με μια βρώμικη σκευωρία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του ελληνικού κράτους βρίσκονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Οι δύο από αυτούς είναι και μέλη του συνδέσμου Navajo Antifa (οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής). Ένας σύνδεσμος που είναι γνωστός όχι μόνο για την οπαδική του δράση, αλλά και τις ευρύτερες κοινωνικές παρεμβάσεις, καθώς και την μαχητική παρουσία στο αντιφασιστικό κίνημα. Είναι επίσης γνωστοί οι δεσμοί αλληλεγγύης που έχουμε εδώ και χρόνια με τα μέλη αυτού του συνδέσμου.
 
Πριν κάποιους μήνες είχε συλληφθεί ο πρώτος σύντροφος όταν τάχα αναγνωρίστηκε από ασφαλίτες για επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Κατηγορούνται για ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες» και διώκονται για 54 επιθέσεις!
 
Μόνο και μόνο από το όνομα της δήθεν εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι έκδηλη μα και πρωτοφανής η σκευωρία που έχει στήσει η κρατική ασφάλεια. Γιατί πολύ απλά, αυτό το όνομα είναι μια υπογραφή που χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πολύμορφες παρεμβάσεις τους μια πληθώρα οργανώσεων και ατόμων που εντάσσονται στο ευρύτερο αντιφασιστικό και αντικαπιταλιστικό χώρο. Υπάρχουν εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα (όπως και σε άλλες χώρες αντίστοιχα). Η μετατροπή μιας ευρείας υπογραφής σε μια τάχα τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια πρωτόγνωρη μεθόδευση που στόχο να τσουβαλιάσει, να εκφοβίσει και να στοχοποιήσει στο σύνολο του το κίνημα και όποιον/α αντιστέκεται στις πολιτικές κράτους και κεφαλαίου.
 
Στους 4 συντρόφους/φισσα έχουν επιβληθεί σκληροί περιοριστικοί όροι όπως παρών 3 φορές το μήνα στο τμήμα, απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ στον σύντροφο που ”αναγνωρίστηκε” στο βίντεο επιβάλλεται επιπλέον η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρά του.
 
Οι ίδιοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες και είναι χαρακτηριστικό των μεθοδεύσεων ότι διώκονται χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα) που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση. Επίσης με επίσημη πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της αστυνομίας και ανεξάρτητου τεχνικού πραγματογνώμονα, αποκλείεται η παρουσία του συντρόφου στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, άρα έχει καταρρεύσει και αυτό το στοιχείο, με βάση το οποίο κατηγορούνται κι οι υπόλοιποι.
Οι σύντροφοι εξοντώνονται και οικονομικά από το κράτος, καθώς τα νομικά-δικαστικά έξοδα έχουν ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ και αυξάνονται όσο συνεχίζεται αυτή η υπόθεση.
 
Για την στήριξη τους έχει ξεκινήσει διεθνής καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στην ιστοσελίδα https://www.firefund.net/osa
 
Καλούμε τον κόσμο να συνεισφέρει ότι μπορεί.
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.