Όταν ο ΛΑΟΣ μιλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα και δεν μπορεί να τον σωπάσει. Από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να κατεβούμε στους δρόμους είχαμε πλήρη επίγνωση για το διάταγμα περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων όπως και επίσης το κατοχυρωμένο στο σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφαίρετο δικαίωμα στην ειρηνική διαδήλωση/διαμαρτυρία.

Για ακόμα μια φορά προσπαθούν με πρόφαση το καλό της δημόσιας υγείας και επικαλούμενοι την ατομική ευθύνη να φοβίσουν και να αποτρέψουν το κόσμο από το να διαδηλώσει. Γι’ αυτό καλούμε το ΛΑΟ να κλείσει τα αυτιά στην ανακοίνωση της αστυνομίας και κάνουμε για άλλη μια φορά δυνατό κάλεσμα να πορευτεί μαζί μας στους δρόμους και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) να τους δώσουμε την δική μας απάντηση και να τους αποδείξουμε ότι ο ΛΑΟΣ και συνείδηση έχει και μπορεί να προστατευτεί από τον ιό χωρίς την καταπάτηση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων.

Οι λόγοι που βγαίνουμε στους δρόμους τόσο εμείς σαν ΘΥΡΑ 9 όσο και ο υπόλοιπος κόσμος είναι ξεκάθαροι και καταγραμμένοι στις ανακοινώσεις και τα καλέσματα μας. Άλλα να το τονίσουμε για άλλη μια φορά για όποιον ίσως δεν κατάλαβε. Βγαίνουμε στους δρόμους ούτε ως αρνητές του ιού ούτε και ως συνωμοσιολόγοι αλλά ξεκάθαρα για:
– την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ταξικά ημίμετρα
– ενάντια στην αυταρχικότητα και την φίμωση της αντίθετης άποψης από την κυβέρνηση και
– κατά της διαφθοράς

Ραντεβού λοιπόν αύριο η ώρα 15:00 στον Κεντρικό.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ;

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.