Η ΑΕΚ Κανναβιών ιδρύθηκε το 1955. Χρώματα της το μπλε,άσπρο και βυσσινί. Τα Καννάβια πρόκειται για χωριό της περιοχής της Μόρφου και ορεινό χωριό της Λευκωσίας. Η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Πανσόλειο ομοσπονδία και την μέχρι στιγμής έχει απολογισμό για την φετινή περίοδο 2 ήττες.

 

Το χωριό υπήρχε από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Στους παλιούς χάρτες αναγράφεται ως Canania. Μια φήμη που υπάρχει είναι πως το χωριό έχει πάρει το όνομα του από την κάνναβη, η οποία λέγεται ότι καλλιεργείτο τα παλιά χρόνια στην περιοχή.

 

To εντυπωσιακό με αυτήν την ομάδα, είναι το μάρκετινγκ της, για τα μεγέθη της φυσικά, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες πρώτης κατηγορίας που έχουν “επαγγελματίες” του χώρου υπεύθυνους.

 

Οι αναφορές για την ΑΕΚ Κανναβιών από ενημερωτικές σελίδες της ΑΕΚ Αθηνών προδίδουν μια σχέση μεταξύ του σωματείου από την Μόρφου και της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη , λόγο ονόματος και του δικέφαλου στο σήμα τους.

 

Αν και η ομάδα έχει στοχεύσει σε μια καλή πορεία φέτος καθώς πορεύεται κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές, εντούτοις μέχρι στιγμής, αν και είχε κάποια θετικές ενέργειες, έχει ηττηθεί από τον ΠΑΟ Κακοπετριάς και την Πρόοδο Καλλιανών.

 

Την περσινή περίοδο είχε έρθει στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα, με 1 νίκη ενάντια στην ΑΕ Τεμπριάς.
Στο κύπελλο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Τριπτόλεμο.

 

Σύνθημα τους:“Ξενύχτισα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ, πρωτάθλημα και κύπελλο στην ΑΕΚ Κανναβιών!”

 

Μια καλή ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι. Πιο κάτω, η 11αδα από παιχνίδι τους το 2017, αρκετοί από τους παίχτες αγωνίζονται ακόμα στην ομάδα.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΑΟΣ-ΑΝΟΔΟΣ

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.