Ολοκληρώσαμε πέντε αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα και μετράμε ήδη… 7+1 αλλαγές προπονητών!

Οι πρώτες δύο, χρονικά, αλλαγές έγιναν από τον Εθνικό Άχνας και την Ολυμπιάς Λυμπιών και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Η προετοιμασία του Εθνικού και οι μεταγραφές του καλοκαιριού έγιναν από τον 45χρονο Ισπανό Ραμόν Μαρκότε. Στις 2 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του 39χρονου Βόσνιου Βούλε Τριβούνοβιτς.

Στην Ολυμπιάς, την 1η Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ο τερματισμός της συνεργασίας τους με τον Κύπριο προπονητή Άγη Καμένο, λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση σε θέματα προγραμματισμού. Χρέη προπονητή ανέλαβε, τρεις μέρες μετά, ο μέχρι πρότινος βοηθός, Γιάννος Στεφανίδης.

Με το τέλος της 2ης αγωνιστικής, άλλες δύο ομάδες ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας με τους προπονητές τους. Η νεοσύστατη ενωποιημένη ομάδα του ΠΟ Αχυρώνα – Ονήσιλου, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Λιάσου Λουκά, ενώ η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας τερμάτισε το συμβόλαιο του Χρύση Μιχαήλ. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Αχυρώνας – Ονήσιλος προσέλαβε τον Χρύση Μιχαήλ και η ΠΑΕΕΚ τον περσινό προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Νίκο Νικολάου.

Στο τέλος της 3ης αγωνιστικής, είχαμε άλλη μια αποχώρηση. Η νεοφώτιστη ΑΕ Ζακακίου, έλυσε τη συνεργασία της με τον Μιχάλη Σεργίου, για να ανακοινώσει, δύο ημέρες μετά, τον Λιάσο Λουκά.

Μετά την 4η αγωνιστική, η, επίσης νεοφώτιστη Πέγεια 2014, αντικατέστησε τον Αλέξη Γαρπόζη με τον Νικόλα Μαρτίδη.

Η τελευταία αλλαγή προπονητή, ήταν μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής, με τον Ερμή Αραδίππου να ανακοινώνει την αποχώρηση του Μιχάλη Μάρκου. Δύο ημέρες αργότερα, προσέλαβε τον Γιώργο Κοσμά.

Επίσης, ο Ύψωνας FC ξεκίνησε τη χρονιά με υπηρεσιακό προπονητή τον Νικολάι Τσίμπαλ, ο οποίος προοριζόταν για βοηθός, όμως έκατσε στον πάγκο της ομάδας για τα πρώτα παιχνίδια, αφού δεν προχώρησε η περίπτωση προπονητή που είχαν στα υπόψην. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πληροφορίες για Ουκρανό προπονητή που θα υπογράψει στην ομάδα εντός των ημερών.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, ακόμα και για τα κυπριακά δεδομένα, μέσα σε πέντε αγωνιστικές να έχουμε οκτώ αλλαγές προπονητών. Ουσιαστικά, οι μισές ομάδες συνεχίζουν με διαφορετικό προπονητή από αυτόν με τον οποίον ξεκίνησαν τη χρονιά: Αυτό φανερώνει την έλλειψη υπομονής από τις εκάστοτε διοικήσεις, όπως και την ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα στις ομάδες τους. Νοοτροπία, δηλαδή, που χαρακτηρίζει, δυστυχώς, το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.