Είναι να απορείς ώρες – ώρες με τις αποφάσεις που λαμβάνονται σ’ αυτό τον τόπο και το κατά πόσον υπάρχει λογική πίσω από αυτές ή αν απλά λαμβάνονται για να πούμε ότι πάρθηκαν αποφάσεις.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας της ΚΟΠ, είναι εντάξει να μαζευτούν 300 άτομα έξω από το γήπεδο για Fan Day αλλά δεν μπορούν να μπουν μέσα στο γήπεδο για να φωνάξουν συνθήματα και να παρακολουθήσουν την πρώτη προπόνηση. Διότι ως γνωστόν έξω από το γήπεδο δεν κολλάς, υπάρχει ανοσία, αλλά μόλις περάσεις την είσοδο του γηπέδου αυτόματα σε κυνηγά ο κορωνοϊός όπως τα φαντασματάκια κυνηγούν τον Pac-Man. Έξω από το γήπεδο υπάρχει ανοσία ενώ μόλις μπεις μέσα σε κυνηγά ο ιός όπως κυνηγούσε ο Βόγλης την Άνναμπελ για να της δώσει μύγδαλα.

Όπως θα υπάρχει «συνωστισμός» και μάζωξη κόσμου μέσα στο γήπεδο, έτσι θα υπάρξει και έξω, εκεί όπου θα πωλούνται season tickets, θα γίνεται εγγραφή μελών, θα υπάρχουν μπύρες, boutique, σάντουιτς, φουσκωτά και τόσα άλλα. Ποιο είναι το πρόβλημα τους, τα συνθήματα και το να μη μεταδοθεί ο ιός μέσω της ομιλίας; Δηλαδή ο κόσμος που θα βρίσκεται έξω από το γήπεδο θα στέκεται μουγγός και δε θα μιλά μεταξύ του;

Όσο για το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων; Για τα φιλικά της πρώτης κατηγορίας 500 εισιτήρια με προπώληση και στις πιο κάτω κατηγορίες κεκλεισμένων, ενώ τα επίσημα ματς της πρώτης κατηγορίας θα γίνονται με το 33% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου ενώ για τις πιο χαμηλές κατηγορίες θα υπάρχει προσέλευση μόλις 300 ατόμων! Διότι στην πρώτη κατηγορία δεν κολλάς τον ιό ενώ από τη δεύτερη και κάτω θερίζει.

Με ποια λογική τα φιλικά των πιο χαμηλών κατηγοριών να γίνονται κεκλεισμένων; Έχουν ανοίξει οι καφετέριες, τα μπαράκια, τα καταστήματα, τα malls, τα αεροδρόμια, αλλά οι ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν είναι εντάξει να γίνονται με περισσότερο κόσμο; Δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι ότι με αυτό τον τρόπο σκοτώνουν τις ομάδες των πιο χαμηλών κατηγοριών που είναι χωρίς έσοδα από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου και περίμεναν πώς και πώς τα φιλικά του καλοκαιριού για να ανασάνουν λίγο; Πώς θα καλύψουν τα έξοδα τους, πώς θα πληρώσουν τους παίκτες τους, πώς θα πουλήσουν προϊόντα και εισιτήρια διαρκείας και πώς θα γράψουν μέλη αν δεν μπορεί να πάει κόσμος στο γήπεδο;

Με ποια λογική οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας να γίνονται με το 33% της χωρητικότητας του γηπέδου ενώ στους αγώνες των πιο χαμηλών κατηγοριών να υπάρχει πλαφόν 300 οπαδών; Τι διαφορά υπάρχει και πρέπει να γίνεται αυτή η διάκριση; Όπως υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό στην πρώτη κατηγορία έτσι να υπάρχει και για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες και να μην γίνονται διαφοροποιήσεις και διακρίσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη ομάδα που επηρεάζεται σοβαρά από το πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων είναι η δική μας. Το κύριο μέρος των εσόδων της ομάδας μας προέρχεται από τα εισιτήρια των αγώνων, τα εισιτήρια διαρκείας, τα μέλη και γενικά από την όλη δραστηριότητα που υπάρχει κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Με την διεξαγωγή των φιλικών κεκλεισμένων των θυρών και με τον περιορισμό του αριθμού των θεατών στους 300 είναι ξεκάθαρο ότι επηρεαζόμαστε τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό από την άποψη ότι η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες προσδίδει άλλη δυναμική στην ομάδα μας και παίζει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος.

Καλά θα κάνουν όσοι εμπλέκονται στα του κυπριακού ποδοσφαίρου να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να αντιμετωπίζουν όλες τις ομάδες και όλες τις κατηγορίες ισότιμα και χωρίς διακρίσεις. Όπως θέλουν οι οπαδοί των ομάδων της πρώτης κατηγορίας να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους, έτσι θέλουν και αυτοί των πιο χαμηλών κατηγοριών. Είναι εντελώς άτοπο και αστείο τουλάχιστον να γίνονται διαφοροποιήσεις μεταξύ των κατηγοριών. Να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να στραφεί η οργή του κόσμου εναντίον αυτών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Και όταν γίνει αυτό να ξέρετε ότι δε θα σας αρέσει καθόλου…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.