Εύκολα με 4-0 νίκησε η ομάδα μας τον Ορφέα Λευκωσίας, χωρίς μάλιστα να πιάσει εντυπωσιακά επίπεδα εμφάνισης. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει περισσότερα τέρματα, ειδικά μετά το 2-0. Δημήτρης Τζιωνής και Δήμος Αθανασίου συνέχισαν να σκοράρουν, ενώ Πάρης Μαυροφτής και Στέφανος Ιωάννου ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της ομάδας μας. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ορφέας παρέμεινε οργανωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα και δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να δημιουργήσει πολλές μεγάλες φάσεις. Θα μπορούσαμε βέβαια να σκοράρουμε στις ευκαιρίες με Τζιωνή και Αθανασίου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν ευκαιρίες κυρίως με στημένα, αλλά η καλή λειτουργία της άμυνας μας δεν το επέτρεψε. Στο 42ο λεπτό, το συγκρότημα του Μιχάλη Σεργίου κέρδισε κόρνερ από δεξιά. Μετά από κοντινή εκτέλεση, ο Ραφαήλ Σοφοκλέους σέρβιρε στον Δήμο Αθανασίου που με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο Ορφέας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και μάλιστα είχε μια καλή ευκαιρία μετά από ένα στημένο. 

Στο 2ο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς να φτιάξουν κάτι το ουσιαστικό. Στο 53′ μετά από ακόμα μια εξαιρετική μεταβίβαση του Ραφαήλ, ο Τζιωνής σημείωσε το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Στη συνέχεια η ομάδα μας απλά έλεγχε τον αγώνα. Με την είσοδο του Τέγκερη στο 72ο λεπτό, ως δεξιού μπακ μάλιστα, η ομάδα έγινε πολύ απειλητική με τις επελάσεις του νεαρού, και δημιουργήθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Στο 86′ ο Πάρης Μαυροφτής έκανε το 3-0 από κοντά, ενώ ο αγώνας τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού στην τελευταία φάση ο Στέφανος Ιωάννου μετά από πάσα του Ανγκέλοβ σκόραρε ένα απίθανο τέρμα που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Ραφαήλ Σοφοκλέους που έδωσε τις 2 πρώτες ασιστ. Ο Μικέλλης ήταν επίσης πολύ καλός στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ είχε και πολύ καλές ενέργειες σο επιθετικό κομμάτι. Ο Τζιωνής σκόραρε και πάλι, ενώ ο Στέφανος σκόραρε ακόμα ένα θαυμάσιο τέρμα. Ο Δήμος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εκτός από το τέρμα που πέτυχε, ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς του Ορφέα. Αρκετά καλός και ο Γιώργος Μαυροφτής, ο οποίος μετά το δεύτερο τέρμα έγινε αλλαγή, κυρίως για να προστατευθεί. Κωνσταντίνος Σοφοκλέους, Μιλτιάδους, Γαβριηλίδης και Πάρης Μαυροφτής κάνουν τα πράγματα να φαίνονται τόσο απλά. Είναι πραγματικά μετρημένες οι στιγμές που θα κάνουν λάθος στο αμυντικό κομμάτι. Οι αλλαγές είχαν θετικό αντίκτυπο. Με την είσοδο του Ανγκέλοβ, η ομάδα έγινε πιό επικίνδυνη από τον άξονα, ενώ με την είσοδο του Κοσμά, ο χώρος του κέντρου πήρε ανάσες και είχε τα απαιτούμενα τρεξίματα. Για τον Τέγκερη γράψαμε πιο πάνω. Αφήσαμε τελευταίο τον Κωνσταντίνο Νεάρχου. Κλήθηκε να αγωνιστεί την τελευταία στιγμή όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στους κοιλιακούς ο Χριστόδουλος Κυριάκου. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκε με μηδέν παθητικό. Μπορεί να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα αλλά ήταν σταθερότατος στις εξόδους του και πάντα πολύ καλά τοποθετημένος. 

Τα καλύτερα τα αφήνουμε πάντα για το τέλος. Εντυπωσιακός για ακόμα μια φορά ο Πράσινος Λαός. Μπορεί να είχαμε μόνο 300 εισιτήρια στη διάθεση μας, αλλά ο κόσμος ήταν ασταμάτητος από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ομάδα ξέρει ότι πάντα μπορεί να στηρίζεται στο Λαό της, που κάνει έδρα του κάθε γήπεδο.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.