Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα ΟΜΟΝΟΙΑ και Άρης θα αναμετρηθούν στο γήπεδο του Ορφέα. Η αλλαγή αυτή μάλλον συμφέρει και στις δύο ομάδες, αρχικά για εμάς που δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε στην Κακοπετριά για ένα αγώνα άνευ σημασίας και για τον Άρη που θα κόψει πολύ περισσότερα εισιτήρια μιας και ο περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει να περάσει το κυριακάτικο απόγευμα του εντός της Λευκωσίας.

Για λόγους ασφαλείας και χωρητικότητας του γηπέδου οι οργανωμένοι της ομάδας μας δεν θα καθίσουν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στην κερκίδα του σταδίου αλλά θα θυμηθούν στιγμές από το φεστιβάλ της Θύρας 9 που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Ορφέα και θα πάρουν την θέση τους πάνω στα τείχη που περιτριγυρίζουν τον γήπεδο.

Η έδρα του Ορφέα αποτελεί ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο που ελέω της ιδιαιτερότητας του – ακριβώς δίπλα από τη νεκρή ζώνη – κερδίζει τεράστιας προσοχής. Τα σχέδια για τη δημιουργία του γηπέδου ξεκίνησαν το 1984. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90′ λειτουργούσε μόνο σαν προπονητικό κέντρο, αργότερα ξεκίνησε να φιλοξενεί κανονικούς αγώνες. Με τον ερχομό της νέας χιλιετίας όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το γήπεδο εγκαινιαστηκε επίσημα στις στις 25 Οκτωβρίου 2002.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.