Το φως της δημοσιότητας έχει δει το φύλλο αγώνος  του παιχνιδιού Εθνικός Άχνας vs Αχυρώνας-Ονήσιλος, όπου υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμό του διαιτητή και του βοηθού, από οπαδούς του Εθνικού Άχνας. Μάλιστα, οι 2 διαιτητές έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.

Ψάξαμε στην προκήρυξη της ΚΟΠ να μάθουμε τι αναφέρεται για τέτοια θέματα: «Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών, οποιασδήποτε ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη ∆ιοικητικού Συμβουλίου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος σωματείου χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και σαν αποτέλεσμα, τραυματίσει διαιτητή, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην ∆ικαστική Επιτροπή, για τιμωρία. Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο και οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη των πιο πάνω τιμωρία, αποφασίσει η ∆ικαστική Επιτροπή. Για κάθε επόμενη φορά η ∆ικαστική Επιτροπή θα αφαιρεί περισσότερους από τρεις (3) βαθμούς. Η τιμωρία αυτή επιβάλλεται στο Σωματείο πέραν της οποιασδήποτε πιθανής τιμωρίας επιβληθεί σε άτομο ή άτομα, αναφορικά με το ίδιο αδίκημα. Η ποινή αυτή θα ισχύει και σε περίπτωση που τα γεγονότα έγιναν σε φιλικό αγώνα.»

Για να δούμε εάν θα εφαρμοστούν τα πιο πάνω στην προκειμένη περίπτωση.


Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από την ιστοσελίδα Protathlima.com:

Το PROTATHLIMA έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το φύλλο αγώνος του αγώνα Εθνικός-Αχυρώνας /Ονήσιλος στο οποίο ο διαιτητής και ο βοηθός διαιτητής δέχθηκαν ξυλοδαρμό από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ρέφερι της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Χρίστου.

Άκρως επιβαρυντικό για τον Εθνικό Άχνας είναι το φύλλο αγώνος που συμπλήρωσε ο διαιτητής για το παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Δασάκι για την 6η αγωνιστική της Β΄  φάσης στον Α’ όμιλο.

Σύμφωνα με όσα γράφονται τόσο ο διαιτητής Κωνσταντίνος Χρίστου όσο και ο βοηθός διαιτητής Λάμπρος Λάμπρου, ξυλοκοπήθηκαν και μάλιστα προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση βάσεων Δεκέλειας. Υπάρχουν και φωτογραφίες τις οποίες εξασφάλισε το PROTATHLIMA.

Το φύλλο αγώνος αναφέρει:

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, δεχτήκαμε διαμαρτυρίες από παράγοντες του Εθνικού Άχνας. Παράλληλα είχαν μαζευτεί πολλοί οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, δεξιά και αριστερά της φυσούνας. Τότε ο βοηθός διαιτητής Λάμπρος Λάμπρου, είπε στον steward να καλέσει την αστυνομία εντός γηπέδου για να μας συνοδεύσει στα αποδυτήρια, αλλά ο steward μας ανέφερε «Η αστυνομία δεν μπαίνει εντός γηπέδου, μόνο έξω από το γήπεδο».

«Τότε κατά την είσοδο μας στην φυσούνα, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κατάφεραν να μπουν εντός της φυσούνας και στον διάδρομο έξω από τα αποδυτήρια,  δεχτήκαμε για μερικά λεπτά επίθεση από αυτούς. Άρπαξαν τον βοηθό διαιτητή Λάμπρο Λάμπρου από την μπλούζα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν στον λαιμό και να του σχίσουν την μπλούζα. Εγώ ο διαιτητής του αγώνα, είχα δεχθεί συνεχόμενα κτυπήματα στον λαιμό, στο στήθος, στην κοιλιά και στο κεφάλι. Μετά την επίθεση που δεχτήκαμε, καταφέραμε να μπούμε στα αποδυτήρια, όπου στο τέλος φύγαμε με την συνοδεία αστυνομίας. Ακολούθως, κάναμε καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση βάσεων Δεκέλειας και ακολούθως επισκεφτήκαμε τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.