Α ημίχρονο: Γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν πιο εύκολα μπροστά χωρίς όμως να δημιουργείται κάποια φάση. Στο 15′ μετά από κόρνερ η κεφαλιά του αντιπάλου πέρασε έξω. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και δυσκόλευαν την ανάπτυξη της ομάδας μας. Στο 24′ το σουτ του Φροξυλιά από διαγώνια θέση πέρασε ψηλά άουτ. Στο 29’ο επιθετικός τσίμπησε την μπάλα μετά από φάουλ ο Παπαστυλιανού όμως απέκρουσε ενώ από το κόρνερ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία αφού ο Φώτη έκοψε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 34′ ένα σουτ αντιπάλου απο καλή θέση ήταν αδύναμο. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Κύπρου πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα αλλά το πλασέ πέρασε έξω στο 45′.

Β ημίχρονο: Ίδια εικόνα στο πρώτο τέταρτο με την Ομόνοια Αραδίππου να πιέζει ψηλά και να κρατά μπάλα. Στο 53′ η φάση διαρκείας για τους φιλοξενούμενους πέρασε χωρίς αποτέλεσμα. Μετά το 60′ και τις αλλαγές πού έγιναν η ομάδα μας ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 62′ ο Λεωνίδας Κονομής βρέθηκε σε καλό σημείο το σουτ του όμως κόντραρε. Σταδιακά όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές μας είχαν περισσότερες απαιτήσεις από τον αγώνα. Στο 81′ ο Σοφοκλέους βρέθηκε σε πολύ καλη θέση αλλά του πλασέ του κόπηκε από αμυντικό. Στο επόμενο λεπτό ο Κύπρου έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του. Στο 84′ ο Παπαστυλιανού απέκρουσε δύσκολα το φάουλ για τους φιλοξενούμενους. Στο 87′ το γύρισμα του Δημητρίου πέρασε παράλληλα από την εστία αλλά δεν βρέθηκε κανένας στην πορεία της μπάλας.

 

Τελικό σχόλιο: Δυσκολεύτηκε να κάνει παιχνίδι η ομάδα μας μέχρι το 60′. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά ενώ έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κρατούσαν μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονό υπήρχε και πρόβλημα στις στατικές φάσεις όπου δημιουργήθηκαν πολλοί κίνδυνοι. Μετά το 60′ οι αλλαγές σε συνδιασμό και με την κούραση των αντιπάλων που δεν μπορούσαν να πιέζουν όλο τον αγώνα άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές μας κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες από εκείνο το σημείο και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες και με λίγο καθαρό μυαλό θα ερχόταν το γκολ.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.