Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Μάριος Αντωνίου, μέλος του ΔΣ της Ομόνοιας, αλλιώς “λογιστή”, στους προπονητές της Δυτικής Κερκίδας. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη:

Να καλωσορίσουμε τον Μάριο Αντωνίου στη σελίδα των «Προπονητών Δυτικής Κερκίδας Ομόνοιας 1948» και να τον ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας δίνει να του κάνουμε μια μίνι-ανάκριση:

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Ποιος ο ακριβής ρόλος σου στο συμβούλιο της ομάδας?

𝗠.𝗔. – Μου έχει ανατεθεί από τα μέλη του σωματείου ο ρόλος του οικονομικού υπεύθυνου, αρχικά στην ιδρυτική συνέλευση του Ιουλίου 2018 και μετά στην γενική συνέλευση του Ιουλίου 2019.

Ο ρόλος μου περιλαμβάνει διάφορα καθήκοντα όπως την τήρηση των οικονομικών λογαριασμών, την ετοιμασία του προϋπολογισμού (τόσο ετήσια όσο και μηνιαία), την εξόφληση των υποχρεώσεων της ομάδας και φυσικά την ημέρα του αγώνα η ευθύνη να τρέξουν τα διάφορα πόστα (εισιτήρια, μπύρες, είσοδος κτλ) σε συνεργασία πάντα με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου αλλά και τους εθελοντές μας σε κάθε παιχνίδι τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Θα μπορούσες να μας κάνεις μια μικρή ανασκόπηση για τα μέχρι τώρα δεδομένα και για το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται?

𝗠.𝗔. – Το σωματείο μας ανήκει στον κόσμο μας και είναι ο κόσμος μας που το κρατά ζωντανό, κάτι που φάνηκε και στις οικονομικές αναλύσεις που κάναμε στις γενικές συνελεύσεις μας.

Προσπαθώντας να αποφύγουμε τα λάθη που είδαμε σε άλλες ομάδες (και ειδικά τον ΑΣΟΛ), ακολουθούμε πιστά τον προϋπολογισμό μας ο οποίος είναι πάντα πλεονασματικός και ο οποίος φυσικά εγκρίθηκε στην γενική συνέλευση από τα μέλη του σωματείου. Ήμασταν συντηρητικοί στον υπολογισμό των εσόδων και υπολογίσαμε το μέγιστο των πιθανών εξόδων για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η περσινή χρονιά ξεκίνησε πολύ δυναμικά με την τεράστια παρουσία του κόσμου στην ιδρυτική συνέλευση, την πρώτη προπόνηση, τα παιχνίδια κτλ και βοήθησε στον να βγει η χρονιά όπως υπολογίζαμε (και λίγο καλύτερα). Φέτος, συνεχίζουμε με στήριγμα τον κόσμο και παρά τις δυσκολίες (παιχνίδια στις 14.30 του Σαββάτου που αποτρέπουν αρκετούς οπαδούς μας να έρθουν) η ομάδα μας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερες προσελεύσεις όσο περνά ο καιρός.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ο κόσμος να είναι μέλος, όχι μόνο οικονομικά αλλά και για να γίνει ουσιαστικό το σύνθημα από το λαό για το λαό. Το κόστος εγγραφής μειώθηκε φέτος στα 48 ευρώ ετησίως και καλούμε τα μέλη μας που δεν ανανέωσαν πέρσι να το κάνουν σε κάποιο από τα εντός έδρας παιχνίδια.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Ποια η διαδικασία ή τα κριτήρια για να μπει κάποιος χορηγός στην Ομόνοια 1948?

𝗠.𝗔. – Ο υποψήφιος χορηγός μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, είτε με προσωπική επαφή (στο γήπεδο πχ.) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα. Το βασικό κριτήριο είναι οι δραστηριότητες του χορηγού να μην είναι αντίθετες με τις αξίες του σωματείου, για παράδειγμα να μην είναι μια επιχείρηση που κακομεταχειρίζεται ή δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της.

Οι προπονητές δυτικής κερκίδας είναι ευπρόσδεκτοι για χορηγοί στο σωματείο μας (μέσω πινακίδας στο γήπεδο και στα τηλεοπτικά).

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Συνέντευξη σου ζητήσαμε τζι εσύ θέλεις λεφτά! Χαχα, θα το έχουμε υπόψη! Ας μείνουμε στα οικονομικά. Πόσο εύκολο ήταν (σε αντίθεση με υφιστάμενες ομάδες μικρών κατηγοριών) να στηθεί μια ομάδα από το μηδέν, να τεθεί προϋπολογισμός, πλάνο και στόχοι χωρίς να γνωρίζετε τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν?

𝗠.𝗔. – Όπως ανάφερα πιο πάνω, όταν ετοιμάσαμε τον πρώτο προϋπολογισμό του σωματείου μας για να εγκριθεί στην ιδρυτική συνέλευση φροντίσαμε να είναι πλεονασματικός με συντηρητικές προβλέψεις στα έσοδα και μέγιστο υπολογισμό στα έξοδα. Για παράδειγμα υπολογίζαμε έσοδα από εγγραφή 200 μελών και μέσο όρο εισιτηρίων 100 ανά αγώνα (χωρίς τα διαρκείας) και ο κόσμος μας εξέπληξε ευχάριστα και τον ευχαριστούμε για αυτό αφού ο κόσμος μας κρατά την ομάδα από την μέρα της ίδρυσης της.

Κάθε μέλος του συμβουλίου είχε το δικό του ρόλο, είτε ποδοσφαιρικά, είτε στα νομικά, στα μέλη , στα κοινωνικά δίκτυα κτλ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στον αφανή ήρωα του σωματείου μας, τον γενικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος Ανδρέα Σάββα ο οποίος ξόδεψε αμέτρητες ώρες τους τελευταίους 18 μήνες για την ομάδα μας παραμελώντας οικογένεια και υποχρεώσεις. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας της ομάδας ανήκει σε αυτόν αφού κακά τα ψέματα, όσο καλά και αν χειρίζεσαι τα οικονομικά και τα διοικητικά αν η ομάδα δεν παίζει καλά τότε αυτά δε μετράνε. Και ο Ανδρέας φρόντισε η ομάδα μας να παίζει σαν Ομόνοια. Και όλα αυτά με τεράστιες δυσκολίες, μια ομάδα με 20 άγνωστους να στήνετε πέρσι από το μηδέν, χωρίς γήπεδο και ομοσπονδία να μας δεχτεί και φυσικά μικρότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές τόσο πέρσι στην ΣΤΟΚ (π.χ. Τρούλλοι και Σπάρτακος είχαν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ) όσο και φέτος.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του Μιχάλη Σεργίου σε όλο αυτό το εγχείρημα?

𝗠.𝗔. – Η συμβολή του προπονητή μας ήταν πολύ σημαντική και καθοριστική στις επιτυχίες που έχει η ομάδα του σωματείου μας από την ίδρυση μας, κατακτώντας όλα τα επίσημα τρόπαια που διεκδίκησε αλλά και δείχνοντας στο γήπεδο μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως συνθηκών αλλά και αρνούμενη να χάσει ούτε καν σε δίτερμα.

Και δεν πρέπει να ξεχνά ο κόσμος το ρίσκο που πήρε πέρσι ο προπονητής μας ερχόμενος σε μια ομάδα του αγροτικού, με 20 παίκτες που δεν ήξεραν ο ένας τον άλλο και χωρίς καν να γνωρίζουμε αν θα βρούμε ομοσπονδία να μας δεχτεί.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Αληθεύει το γεγονός ότι ο Γιώργος Μαυροφτής δεν μπορεί να αγωνιστεί ως τερματοφύλακας γιατί δεν μερίμνησε το συμβούλιο να τον προμηθεύσει με επιπλέον ζευγάρι γάντια?

𝗠.𝗔. – Ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού μας τμήματος έχει μεριμνήσει, πάντα μέσα στο μπάτζετ που μας έχει εγκρίνει η γενική συνέλευση, για την αγορά όλου του κατάλληλου υλικού και αυτή η ανυπόστατη κατηγορία πρέπει να αποσυρθεί. Να σας υπενθυμίσω πως σε κάποια παιχνίδια της περσινής μας χρονιάς στα οποία κάποιος από τους τερματοφύλακες μας ήταν τραυματίας, τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα έπαιρνε ο φίλτατος Άλεξ Παϊσης.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Ακούστηκε ότι πληρώνουμε πρόστιμο για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων όποτε επιχειρεί σουτ ο αρχηγός της ομάδας μας, Μίλτος Μιλτιάδους. Εάν ισχύει, σε τι ποσό ανέρχεται το πρόστιμο?

𝗠.𝗔. – Δεν ευσταθεί αυτό. Επίσης ευχαριστούμε το φροντιστή την ομάδα μας Σάββα Ηλία που φροντίζει να έχουμε το λιγότερο δυνατό απώλειες από τις μπάλες ποδοσφαίρου που βγαίνουν εκτός γηπέδου είτε λόγω σουτ είτε λόγω αποκρούσεων.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Εάν επιτευχθούν οι φετινοί αγωνιστικοί μας στόχοι και βρεθούμε με την νέα σεζόν στην Γ’Κατηγορία, θα πρέπει να δημιουργηθούν ακαδημίες. Πως το βλέπετε αυτό? Σαν υποχρέωση ή σαν ευκαιρία?

𝗠.𝗔. – Με τυχόν άνοδο μας στην Γ κατηγορία θα πρέπει υποχρεωτικά να διατηρούμε ομάδα κάτω των 19 ετών και ήδη το ποδοσφαιρικό τμήμα διενεργεί τις κατάλληλες έρευνες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το κριτήριο.

Όσο αφορά τις ακαδημίες γενικότερα, το σωματείο μας το θεώρει σαν μια μεγάλη ευκαιρία στήριξης του κύπριου ποδοσφαιριστή που τόσο πολύ αδικείται στις μεγαλύτερες κατηγορίες και να είστε σίγουροι πως ποτέ δε θα δούμε τις ακαδημίες σαν υποχρέωση.

𝗣𝗗𝗞𝗢𝟭𝟵𝟰𝟴 – Ένα μήνυμα προς τον κόσμο μας.

𝗠.𝗔. – Θα ήθελα να καλέσω το κόσμο μας να συνεχίσει να στηρίζει το σωματείο μας, τόσο στο γήπεδο όσο και στις εκδηλώσεις μας και να είναι σίγουροι πως μόνο μπροστά μπορεί να πάει αυτή η ομάδα.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.