“Οι επιθέσεις κερδίζουν παιχνίδια, οι άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα”, είπε κάποτε ο, κατά πολλούς, κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τα γήπεδα, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ένα σημαντικό στατιστικό για την ομάδα μας τη φετινή σεζόν είναι η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα στα πέντε από τα επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, με εξαίρεση τα παιχνίδια για την 3η και την 4η αγωνισκή με Ομόνοια Αραδίππου εντός και Αγία Νάπα εκτός αντίστοιχα, όπου χάσαμε με το ίδιο σκορ (0-2 & 2-0), στα υπόλοιπα ματς δεν δεχτήκαμε τέρμα. Κρατήσαμε το μηδέν πίσω με Αλκή εντός (3-0), ΜΕΑΠ εκτός (0-1), ΠΟ Ξυλοτύμπου εντός (1-0), ΑΕΖ εκτός (0-0) και Οθέλλο εντός (2-0).

Σίγουρα επτά αγωνιστικές δεν είναι πολύ μεγάλο δείγμα, όμως φαίνεται πως, μέχρι στιγμής, τα πράγματα κυλάνε σε καλό δρόμο όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Η λογική λέει πως όσες λιγότερες επιθέσεις έχουμε εναντίον μας, τόσο λιγότερα τέρματα θα δεχθούμε και όπως δείχνει μέχρι τώρα η ομάδα μας, πάνω σ’ αυτή τη λογική βαδίζει.

Εννοείται πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ας μην ξεχνάμε τα δύο ματς που προαναφέραμε, στα οποία τα πράγματα πίσω δε λειτούργησαν τόσο καλά.

Ελπίζουμε να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος και, βεβαίως, να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν, για να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε αναμέτρηση.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.