Α ημίχρονο: Ένα δεκάλεπτο πίεσης με κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους στην αρχή του παιχνιδιού με δύο σουτ ακίνδυνα για την κάθε ομάδα. Σταδιακά οι ποδοσφαιριστές μας κέρδισαν μέτρα και προειδοποίησαν στο 12′ με την κεφαλιά του Απόλλωνα Βασιλείο που απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Δύο λεπτά αργότερα από την φοβερή κάθετη του Γιόρντι Γκόμεθ ο Απόλλωνας Βασιλείου άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό πλασέ στο αριστερό γάμμα της εστίας. Μετά το γκολ όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν με την ομάδα μας να κάνει πολύ καλή διαχείρηση και να κρατά μακριά τους αντιπάλους. Στο 33′ ο Απόλλωνας είπε ευχαριστώ στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 πού ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Β ημίχρονο: Δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο μέρος με την ΑΕΖ να μειώνει σε 2-1 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο επόμενο διάστημα οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς και πάλι να δημιουργήσουν ιδιαίτερους κινδύνους. Μετά το 65′ οι ποδοσφαιριστές μας κρατούσαν περισσότερο μπάλα και προσπαθούσαν να κτυπήσουν στην κόντρα. Στο 67′ ο Απόλλωνας ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσέ πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος απέκρουσε ο τερματοφύλακας όπως δόθηκε επανάληψη αφού ο τερματοφύλακας κινήθηκε μπροστά. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έστειλε την μπάλα στην ίδια γωνιά για το 3-1. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι και πάλι προσπάθησαν να βάλουν πίεση όμως οι ποδοσφαιριστές μας κράτησαν σχετικά εύκολα με εξάιρεση την φάση του το δοκάρι του 82′ που αν σκόραρε η ΑΕΖ θα περνούσαμε ένα αγχωτικό υπόλοιπο.

Τελικό σχόλιο: Είχε σωστή τακτική και ουσία σήμερα η ομάδα μας. Κράτησε μακριά από την εστία την ποιοτική ομάδα της ΑΕΖ και στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ο Απόλλωνας Βασιλείου φρόντισε να βάλει τρία γκολ και να δώσει ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα μας. Παλληκαρίσια εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μας που κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και είχαν καθαρό μυαλό σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η νίκη αυτή και το 4ο συνεχόμενο αήττητο παιχνίδι δημιουργεί προοπτικές για κάτι καλύτερο και τα επόμενα δύο παιχνίδια στο Δάλι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.