Πιθανή η πρώτη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή στην Ομόνοια 29ης Μαΐου

Ας είμαστε ρεαλιστές, λίγοι εώς και κανένας (πλέον) θα επέλεγαν να παραμείνουν στην ομάδα μας και να αγωνιστούν στην δεύτερη κατηγορία της Κύπρου, ενώ έχουν την ευκαιρία τους, τουλάχιστον να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκά ταξίδια και στα “σαλόνια” της πρώτης κατηγορίας. Έτσι και ο Γιώργος Λοΐζου, άρπαξε την ευκαιρία του, μια ευκαιρία που του αξίζει και θα ήταν πραγματικά κρίμα να του την στερήσουμε. Η κατάσταση όμως για εμάς δεν είναι εύκολη, αφού οι επιλογές για αντικατάσταση του είναι πολύ λίγες. Στα αρνητικά, τα πλείστα ρόστερ των ομάδων έκλεισαν και οι πλείστες ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν Κύπριο τερματοφύλακα από τις βασικές τους επιλογές. Στα υπέρ της μεταγραφής για την ομάδα μας είναι πολλά, καθώς είναι η πρώτη πώληση ποδοσφαιριστή μας με οικονομικά ανταλλάγματα (υπενθυμίζουμε την παραχώρηση του Α. Ιερίδη στην ομάδα του Memphis στις ΗΠΑ αλλά χωρίς αντάλλαγμα). Αν ο Γιώργος πάρει συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό αγώνα ή σε αγώνες πρωταθλήματος, θα πρόκειται για την καλύτερη μας διαφήμιση καθώς “έφυγε” από την δεύτερη κατηγορία και την ομάδα μας και βρέθηκε να παίρνει λεπτά σε ψηλότερο επίπεδο. 

Τερματοφύλακες Ομόνοιας 

Την στιγμή που μιλάμε, στις 25/7/22, η Ομόνοια έχει στο ρόστερ της τρεις τερματοφύλακες. 

  1. Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος την περσινή περίοδο ήταν δανεικός στην ομάδα μας από την ομάδα της Πέγειας και αποκτήθηκε φέτος. Την περσινή περίοδο δεν είχε λεπτά συμμετοχής αλλά βλέποντας τον σε κάποια φιλικά, έχουμε αρκετά καλή εντύπωση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
  2. Φρειδερίκος Κωνσταντίνου, ο νεαρός αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα μας ως ελεύθερος 
  3. Δημοσθένης Δημοσθένους, ο ταλαντούχος τερματοφύλακας μας παραμένει στην ομάδα καθώς έχει συμβόλαιο. Ο ίδιος ζήτησε να έχει εξασφαλισμένο σημαντικό χρόνο συμμετοχής, κάτι που δεν μπορεί να γίνει και έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι να δωθεί δανεικός, ώστε να πάρει τον χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί και να επιστρέψει πίσω με περισσότερες συμμετοχές και εμπειρίες. 
  4. Μεταγραφή Κύπριου ή ξένου τερματοφύλακα, με εμπειρία και αρκετή δουλειά για να θεωρείται μια ασφαλής επιλογή 

Αντικατάσταση του Γ. Λοΐζου 

Όπως γράψαμε παραπάνω, η μεταγραφή που έγινε πριν λίγες μέρες δυσκολεύει την απόκτηση Κύπριου τερματοφύλακα επιπέδου καθώς οι πλείστες ομάδες έχουν κλείσει τα ρόστερ τους και πλέον δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που να μας ενδιαφέρουν και να τους ενδιαφέρουμε. 

Πιθανό το σενάριο λοιπόν να γίνει μεταγραφή ξένου τερματοφύλακα, είτε από την Κυπριακή αγορά, είτε από εξωτερικό. Εννοείται ότι η προτεραιότητα της ομάδας είναι και θα είναι πάντα ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει έκπτωση στο επίπεδο μας για να προτιμηθεί Κύπριος τερματοφύλακας. Αν βρεθεί αξιόλογη επιλογή Κύπριου τερματοφύλακα και όλα ευνοούν, τότε ίσως και να προτιμηθεί από το τεχνικό επιτελείο.

Κάποια στιγμή θα έρθει ένας ξένος ποδοσφαιριστής ή και περισσότεροι. Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε πιστοί στα ιδανικά μας, να δίνουμε τις ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να αγωνίζονται, στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και να μην ασχοληθούμε με τα παιχνίδια των managers του ποδοσφαίρου. 

Όπως πάντα, έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι το τεχνικό επιτελείο θα κοσκινίσει όλες τις επιλογές και θα πάρει την καλύτερη επιλογή υπό τις συνθήκες.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.