Οι Ultras Shickeria (οργανωμένοι οπαδοί της Bayern München) σήκωσαν πανό στο προχθεσινό παιχνίδι της ομάδας τους απέναντι στην Chelsea για τους 16 του Champions League στο Stamford Bridge, με το οποίο εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για την τιμή του εισιτηρίου του αγώνα και ταυτόχρονα την στήριξη τους στο κίνημα «Twenty is plenty». 

Στο πανό τους οι οπαδοί της Bayern έγραψαν: «Away End: CFC 55£. FCB 59+1€. – Stop Clubs Pricing Insanity – Twenty is Plenty». Με αυτό το πανό οι Shickeria τάχθηκαν επίσης στο πλευρό των οπαδών τη Celtic οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους απέναντι στην Ross County σήκωσαν πανό με το οποίο παρότρυναν τη διοίκηση της ομάδας τους να ταχθεί υπέρ του κινήματος Twenty is plenty.

Το κίνημα “Twenty is Plenty” δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό τον ορισμό της ανώτατης τιμής των εισιτηρίων για τους εκτός έδρας αγώνες της Premier League στις 20 λίρες. Δυστυχώς, το 2016, ανακοινώθηκε ότι τα εκτός έδρας εισιτήρια θα κοστίζουν 30 λίρες, πόσο αποτρεπτικό για έναν οπαδό που ακολουθεί την ομάδα του σε όλες τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της. Η τιμή αυτή θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Μάϊο του 2022, δίνοντας έτσι μια μικρή ελπίδα για μείωση της μεταγενέστερα.

Arsenal vs Bayern 20/10/2015

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το καλοκαίρι του 2019, οι οπαδοί των 20 ομάδων της Premier League ξόδεψαν κατά τους δύο πρώτους μήνες της περσινής σεζόν (Αύγουστο, Σεπτέμβριο) το 5%-6% του μηνιαίου μισθού τους σε εισιτήρια τρένων ή καύσιμα για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους (χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των εισιτηρίων του αγώνα).

Το πιο φτηνό εισιτήριο διαρκείας στην Premier League κοστίζει 320 λίρες (West Ham), ενώ υπάρχουν εισιτήρια διαρκείας που κοστίζουν ακόμα και 1995 λίρες (Tottenham). Ταυτόχρονα τα πιο φτηνά εντός έδρας εισιτήρια των περισσότερων ομάδων κοστίζουν 25-40 λίρες (με εξαίρεση της Liverpool που κοστίζουν 9) και είναι σε διαζώματα με κακής ποιότητας θέαση.

Liverpool vs Bayern 19/2/2019

Όσον αφορά τους εκτός έδρας αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η UEFA έβαλε για τη φετινή σεζόν «καπέλο» το οποίο ανέρχεται στα €70 για το Champions League και στα €45 για το Europa League, ποσά που είναι αρκετά υψηλά ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τα αεροπορικά εισιτήρια αλλά και τη διαμονή των οπαδών στη χώρα που θα ταξιδέψουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Bayern δείχνουν τη στήριξη τους στο συγκεκριμένο κίνημα. Τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ταξίδεψαν στο Liverpool για τον αγώνα της ομάδας τους και πάλι για τους 16 του Champions League, σήκωσαν παρόμοιου περιεχομένου πανό. Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 ταξίδεψαν το Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Arsenal για τους ομίλους του Champions League, μποϋκόταραν τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα ενώ σήκωσαν και πανό που έγραφε «£64 for a ticket. But without fans football is not worth a penny! ».

Chelsea vs Bayern 25/2/2020

Οι οπαδοί αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα τους σε κάθε παιχνίδι, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες. Το λιγότερο που μπορεί να γίνει για αυτούς είναι η μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε σημείο που να μπορεί όποιος επιθυμεί, ανεξαρτήτως εισοδήματος, να παρακολουθήσει την ομάδα του. Είναι η ελάχιστη έκφραση σεβασμού και εκτίμησης προς αυτούς που ακολουθούν πιστά την ομάδα τους σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και την στηρίζουν με τη φωνή και τον παλμό τους.