Να προστατεύσουμε και να διορθώσουμε το άθλημα

Όλοι ακούσαμε για την τραγική δολοφονία του Άλκη. Όλο το οπαδικό σύνολο φαίνεται αναστατωμένο. Πρέπει όμως να δούμε τα γεγονότα, τα λάθη και να προστατεύσουμε το άθλημα, τις ομάδες και κυρίως τους οπαδούς! Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι το “Μην φορείς φανέλα της ομάδας σου εκτός γηπέδου” ή “Μην μιλάς για ποδοσφαιρικά”.

Το συμβάν δεν είναι “οπαδικό” θέμα αλλά κοινωνικό. Αν φορούσαν φανέλες των Metallica οι δράστες και ο Άλκης φανέλα των Iron Maiden, θα ήταν δολοφονία για την μουσική; Δικαιολογίες τύπου “Έγκλημα πάθους”. Δεν είναι “ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών” είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ και μάλιστα από τις χειρότερες, προμελετημένη. Αυτό είναι η δολοφονία του Άλκη. Όταν 12 άτομα γυρίζουν ανεξέλεγκτα με μαχαίρια και δρεπάνια, χτυπούν και σφαγιάζουν κόσμο, δεν είναι οπαδοί, είναι δολοφόνοι!

Οι ευθύνες βαραίνουν την κοινωνία, τις κυβερνήσεις και την αστυνομία. Όταν αποφασίστηκε να “βγάλουν” τους οπαδούς από τα γήπεδα, δεν σκέφτηκαν ότι η βία, που είναι καταδικαστέα εντός και εκτός των γηπέδων, θα βγει εκτός; Τι νόμιζαν; Ότι θα πούνε, αχ δεν μπορούμε να πάμε γήπεδο τώρα γιατί δεν αφήνουν μετακινήσεις, ας πάμε να πιούμε τσάι και να κάνουμε διαλογισμό;

Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε στην Κύπρο. Είδαμε σκηνικά βίας στην Λεμεσό τους περασμένους μήνες. Κάτι που παλαιότερα δεν συνέβαινε. Είδαμε απλό κόσμο να χτυπά ποδοσφαιριστές ομάδων. Κόσμο που καθημερινά πηγαίνει στην δουλειά του, έχει οικογένεια να χτυπά γυναικόπαιδα σε παιχνίδια των ακαδημιών. 

Μήνυμα προς όλους και κυρίως τους πολιτικούς του νησιού. Μην αφήσετε την κατάσταση να ξεφύγει όπως στην Ελλάδα, μην σπέρνετε τον διχασμό, συζητήστε με τους οπαδούς να βρεθούν οι λύσεις! Η λύση δεν είναι η κάρτα οπαδού, λες και κάνει μαγικά και εξαφανίζει όλα τα προβλήματα. Η λύση δεν είναι “να μην πηγαίνει ο κόσμος” γιατί αυτό σας βολεύει, γιατί βαριέστε να επιτηρείτε τους αγώνες, γιατί είσαι ανίκανοι! Μιλάτε με τον κόσμο, να βρεθούν οι σωστές λύσεις αλλιώς το επόμενο μαχαίρι, η επόμενη ροπαλιά, γροθία πέσει για “οπαδικούς” λόγους, θα είναι από τα χέρια σας, όπως η δολοφονία του Άλκη.

Το μαχαίρι των δολοφόνων του Άλκη δεν είναι μόνο στα χέρια μιας μικρής μερίδας, μειονότητας οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι στα χέρια και όσων ανέχονται τις καταστάσεις γιατί τους βολέυουν.

Άμεση και παραδειγματική τιμωρία στους δολοφόνους του Άλκη, που τον σκότωσαν μαζί με όλα του τα όνειρα, “γιατί ήταν Άρης”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.