Τον Μάη του 2018 πήραμε την ιστορική απόφαση να πούμε όχι στα εκατομμύρια από την Αμερική, να πάμε κόντρα στο κατεστημένο και να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο, ιδρύοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ο δρόμος που επιλέξαμε να τραβήξουμε είναι δύσκολος, γεμάτος εμπόδια και αγκάθια και πως τίποτα δε θα μας χαριστεί.

Η φετινή χρονιά θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας, όμως τα ακατανόητα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήρθαν να την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη. Ο κόσμος έμεινε μακριά από την ομάδα του, η ομάδα μας έχασε το πιο ισχυρό της όπλο και τα οικονομικά του Σωματείου επηρεάστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού τα περισσότερα του έσοδα προέρχονται από τον κόσμο του.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, η ανάγκη για σωστή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση του κόσμου έγινε ακόμα πιο επιτακτική. Χωρίς το γήπεδο, χωρίς την άμεση τριβή του κόσμου με την ομάδα του, η μόνη επαφή του Πράσινου Λαού με αυτήν, πέραν από την ενημέρωση από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι ό,τι αναρτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις διάφορες οπαδικές σελίδες όπως το olaomonoia.com, οι Προπονητές Δυτικής Κερκίδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948, το Omonoia Radio κ.ά.

Παρόλες τις αντιξοότητες, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που συναντάμε τη φετινή σεζόν λόγω του κορονοϊού αλλά και λόγω της εισόδου μας στην ΚΟΠ και την αλλαγή καθεστώτος και γραφειοκρατίας, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά και για την αναβάθμιση μας σαν ιστοσελίδα και την παροχή όσο το δυνατόν εκτενέστερης κάλυψης προς τον Πράσινο Λαό που τον κρατούν με τη βία μακριά από τα γήπεδα αλλά και προς τους οπαδούς της ομάδας μας που ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να κρατούν επαφή με το Σωματείο.

Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι η πιο δύσκολη από την ημέρα της ίδρυσης μας, όμως εμείς καταφέραμε να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο και να έχουμε, πέραν από τη ζωντανή μετάδοση, μέσω του Omonoia Radio, όσων αγώνων δεν καλύπτονται τηλεοπτικά, live blogs για όσους δεν μπορούν να δουν/ακούσουν το παιχνίδι, στιγμιότυπα από όλους τους εκτός έδρας αγώνες, πλήρη φωτορεπορτάζ από όλα τα παιχνίδια, δηλώσεις παικτών μετά από τα παιχνίδια και, σε αρκετά ματς, παρακάμερα. Καμιά άλλη ομάδα στην Κύπρο, με εξαίρεση κάποιες της πρώτης κατηγορίας, δεν έχει τόσο πλήρη κάλυψη και προβολή.

Για να βγαίνει προς τα έξω όλο αυτό το υλικό, εργάζονται πυρετωδώς πέντε άτομα, τα οποία, όχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά και με δικά τους έξοδα (όποιος θέλει ακριβή ποσά μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με μήνυμα) και θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο αλλά ακόμα και ώρες από την εργασία τους, κρατούν όρθια την ιστοσελίδα και την μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η παρουσία τεσσάρων ατόμων σε κάθε παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εντός ή εκτός έδρας. Αυτά τα άτομα είναι υπεύθυνα για τη βιντεογράφηση ολόκληρου του αγώνα (η οποία χρησιμοποιείται και από το τεχνικό τιμ της ομάδας μας για σκοπούς ανάλυσης), live blog, φωτογραφίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου (σε αγώνες με παρουσία κόσμου), λήψη δηλώσεων από ποδοσφαιριστές, παροχή υλικού στους Προπονητές Δυτικής Κερκίδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 και άλλα.

Σε αυτό το σημείο, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να ξεκαθαρίσουμε ότι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ παιχνίδι, ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα άτομα δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 30 οπαδούς που δικαιούται η ομάδα μας να πάρει στο γήπεδο. Για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα παιχνίδια της ομάδας μας και να τα καλύπτουμε, επικοινωνούμε με την ΚΟΠ η οποία μας επιτρέπει, σαν ΜΜΕ, να έχουμε τέσσερα άτομα σε κάθε παιχνίδι (αριθμός ο οποίος μας επετράπη μετά από πολλή πίεση), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ. Έτσι εάν κάποιο από αυτά τα τέσσερα άτομα δεν μπορεί να είναι στο παιχνίδι για οποιοδήποτε λόγο, η θέση μένει κενή. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε άδεια και από τη γηπεδούχο ομάδα για τα εκτός έδρας παιχνίδια, για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Τα μόνα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 30 είναι οι δύο εκφωνητές του Omonoia Radio, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση του αγώνα σε κάθε γωνιά της Κύπρου και του κόσμου. Χαρακτηριστικό το ότι στην τελευταία ζωντανή μετάδοση απέναντι στον Ηρακλή Γερολάκκου, είχαμε ακροατές από όλες τις επαρχίες της Κύπρου αλλά και από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Λιθουανία, τη Σερβία αλλά και δύο άτομα από τις… ΗΠΑ! Να σημειώσουμε ότι οι δύο του Omonoia Radio είναι στην λίστα με τους 30 για τυπικούς/γραφειοκρατικούς λόγους.

Η δυναμική και το brand name της ομάδας μας είναι τεράστια και σε καμιά περίπτωση δε θυμίζει ομάδες τρίτης κατηγορίας. Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι ακόμη περισσότερες. Όσο ανεβαίνουμε αγωνιστικά, τόσο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Μακάρι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τότε θα μείνουν όλοι άφωνοι με αυτό που θ’ αντικρίσουν.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.