Την Τρίτη, (08/10, 19:30) στη Λέσχη βιβλίου “Υφαντουργείο” (Λεύκωνος 67-71, Φανερωμένη, Παλιά Λευκωσία) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η μπάλα στην κερκίδα» του Θάνου Σαρρή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ.

Οι εκδόσεις ΟΞΥ και η Λέσχη βιβλίου “Υφαντουργείο” σας προσκαλούν στην παρουσίαση ενός διαφορετικού μυθιστορήματος, για το οποίο ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος αναφέρει στην εισαγωγή πως «θα μπορούσε να γραφτεί και σαν ένα manual για οπαδούς. Ο Θάνος, που έχει περιπλανηθεί σ’ ένα σωρό ποδοσφαιρικές γειτονιές του κόσμου, διάλεξε να κάνει κάτι δυσκολότερο». Η «μπάλα στην κερκίδα» καθρεφτίζει όλες τις παθογένειες του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου, προτείνοντας παράλληλα έναν διαφορετικό δρόμο. Συνδυάζει την έρευνα με τη μυθοπλασία και έχει προκαλέσει ήδη αρκετή συζήτηση. Την Τρίτη 08/10, 19.30) θα βρίσκεται στην Λευκωσία, για παρουσίαση και συζήτηση στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης βιβλίου “Υφαντουργείο” (Λεύκωνος 67-71, Φανερωμένη, Παλιά Λευκωσία).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, καθώς και οι: Χρήστος Αναγνωστόπουλος (επίκουρος καθηγητής διοίκησης και οργάνωσης αθλητισμού), Κυριάκος Καρατζιάς (δικηγόρος, Γ.Γ Λαϊκού Σωματείου Ομόνοια 1948), Λουκάς Αναστασιάδης (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Supporters Direct Europe), Σάββας Τσαμπούρης (ποδοσφαιριστής).  Τον συντονισμό και την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο δημοσιογράφος Νεοκλής Νεοκλέους, ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

Ένα αληθινό μυθιστόρημα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ομάδας σου.

Οι καλές μέρες ανήκουν πια στο παρελθόν για τους οπαδούς των «μοβ». Ο πολλά υποσχόμενος μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποίησε τον κόσμο της ομάδας για τα προσωπικά του συμφέροντα και όταν ένα κομμάτι της εξέδρας προσπάθησε να αντιδράσει βρέθηκε απέναντι σ’ εκείνους που μέχρι πρόσφατα ξελαρυγγιάζονταν μαζί στα παγωμένα τσιμέντα.

Αλλά οι οπαδοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οραματίζονται ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με μοναδικό ιδιοκτήτη της ομάδας τον κόσμο. Παρά το διεφθαρμένο παιχνίδι των ΜΜΕ, των πολιτικών και των αθλητικών παραγόντων, η σπίθα γίνεται φλόγα και οι επαφές με ομάδες του εξωτερικού που τα κατάφεραν δημιουργούν τη βάση κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα καταφέρουν τα παιδιά της κερκίδας να γράψουν ιστορία;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί…

Το event της παρουσίασης

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.