Ανακοίνωση από την Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948:

Ψηλά η σημαία της Κύπρου μας

59 χρόνια ανεξαρτησίας γιορτάζει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία και όσοι νιώθουν Κύπριοι. Μιας ανεξαρτησίας δοτής και κουτσουρεμένης. Μιας ανεξαρτησίας που στοχοποιήθηκε από τον ιμπεριαλισμό αξιοποιώντας πλήρως και εργαλειοποιώντας τους φασίστες εθνικιστές και τα εγκλήματα τους και στις δυο κοινότητες. Μιας κολοβής ανεξαρτησίας που λαβώθηκε ακόμη περισσότερο από το δίδυμο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Όπως και 59 χρόνια ο στόχος του λαού μας δεν μπορεί παρά να είναι η ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας και η επανένωση του κοινού μας σπιτιού. Ο ευρύτερος αγώνας του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ, δεν μπορεί παρά να στοχεύει και σε μια ελεύθερη, πραγματικά ανεξάρτητη και ενωμένη πατρίδα. Μια πατρίδα απαλλαγμένη από την τουρκική κατοχή και τις όποιες ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Μια πατρίδα χωρίς στρατούς, συρματομπλέγματα, οδοφράγματα και βάσεις.

Για αυτό κρατάμε ψηλά, κόντρα στους ανέμους της εποχής, τη σημαία του τόπου μας, τη σημαία της Κύπρου. Όπως για δεκαετίες πράττουν οι οργανωμένοι οπαδοί μας και στον ίδιο δρόμο που όπως ήταν φυσικό επόμενο, έχει βαδίσει το σωματείο μας από την ίδρυσή του.

Για αυτό και η ομάδα μας έχει τη σημαία της πατρίδας μας στη φανέλα και η σημαία της Κύπρου κυματίζει περήφανα πάνω στις κερκίδες που φιλοξενούν τον πράσινο λαό.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.