Ένα πολύ άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα στο χθεσινό αγώνα της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ μεταξύ της ΑΕΚ Κοράκου και της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου. 

Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης (και ενώ το σκορ ήταν 3-0 υπέρ της ομάδας της Κοράκου), σε μια αψιμαχία μετά από ένα μαρκάρισμα, παίκτης της Κοράκου αποκάλεσε παίκτη της ΑΠΕΑ «σκλάβο», λόγω του χρώματος του δέρματος του. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΠΕΑ αποχώρησε από το γήπεδο και μαζί του αποχώρησαν και οι συμπαίκτες του ως ένδειξη συμπαράστασης.

Αυτά τα περιστατικά είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα. Αν είναι δυνατόν το 2020 να χαρακτηρίζονται οι μαύροι άνθρωποι σκλάβοι και να κρίνεται κόσμος με βάση τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά. Στο δικό μας κόσμο τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε πουθενά.

Σαν OlaOmonoia καταδικάζουμε το περιστατικό και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του ποδοσφαιριστή της Κοράκου, τόσο από την ομάδα του όσο και από την Ομοσπονδία. Ελπίζουμε να μην κάνουν τα στραβά μάτια, όπως έκαναν σε άλλα περιστατικά.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Youtube η ομάδα της ΑΠΕΑ:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.