Τα Καλιάνα ή Καλιανά είναι ένα όμορφο, μικρό χωριό, το οποίο βρίσκεται στην δυτική πλαγιά της κοιλάδας του Κλάριου ποταμού, στην Σολέα, επαρχίας Λευκωσίας.

Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται ένας αιωνόβιος δρυς όπου είναι ο φρουρός και ατραξιόν του χωριού.

Εκπρόσωπος του χωριού στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ο επόμενος μας αντίπαλος, Πρόοδος Καλιανών, όπου πρόκειται για μια ομάδα που έχει πολλές καλές παρουσίες στην Πανσόλειο ομοσπονδία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πρόοδος, ιδρύθηκε το 1983. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο και πολιτιστικές δραστηριότητες. Χρώματα της ομάδας, το γαλάζιο και το πορτοκαλί.  Η Πρόοδος διαθέτει τοπικό γήπεδο σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία στα Καλιανά, με αρκετές παροχές, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα.

Η Πρόοδος κατέκτησε μια φορά το πρωτάθλημα και τρεις φορές το κύπελλο της Σολιάς, τελευταία φορά η χρονιά  2016-2017 όπου η ομάδα στέφθηκε κυπελλούχος στον τελικό ενάντια στην Κοράκου με 2-0. Την περσινή χρονιά κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με (8Ν-3Ι-3Η) 49 τέρματα υπέρ-22 κατά.

Η φετινή της πορεία μέχρι στιγμής δεν είναι η καλύτερη της αλλά δεν παύει να είναι η κυπελλούχος ενάντια στην Κοράκου πριν 2 χρόνια και μια καλή ομάδα.
Με σεβασμό και χαμηλά το κεφάλι, μια καλή ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να φύγει με το τρίποντο και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2018, όσο αφορά τα αγωνιστικά.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.