Πρόκειται για ένα Ελληνικό συγκρότημα, που δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο είδος.
Είναι απ΄τους δικούς μας, τους ρομαντικούς που πάνε κόντρα στους καιρούς.
Όχι απ’αυτούς που γράφουν απλά για να πουλήσουν.
Έχουν ιδεολογία, έχουν απόψεις και τις δείχνουν με τα τραγούδια τους.
Περισσότερα για το συγκρότημα μπορείτε να βρείτε στην ενδιαφέρον συνεντεύξη τους στην σελίδα Κατιούσα και στα social media τους στο τέλος της συνέντευξης.

Μια μικρή συνέντευξη από τους Κοινούς Θνητούς προς το olaOmonoia:

olaOmonoia:Θεωρείτε ότι η πολιτικοποίηση της μουσικής μπορεί να αφυπνίσει τους ακροατές;

Κοινοί Θνητοί:Όλα τα τραγούδια μιλάνε και ανεξαρτήτως το τι λένε, στέλνουν ένα μήνυμα, δημιουργούν ένα προβληματισμό, ασκούν μια πολιτική, όλα τα τραγούδια. Η κοινωνική ευαισθησία είναι προϊόν πνευματικής καλλιέργειας και ναι πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο το άτομο αρέσκεται στο να ακούει μουσική με πολιτικό στίχο, τόσο περισσότερο καλλιεργείται μέσα του το κοινωνικό αίσθημα και η αγάπη του για τον άνθρωπο.

olaOmonoia:Στις μέρες μας παρατηρούμε μια πρωτοφανή αποξένωση των νέων από οτιδήποτε έχει σχέση με τα κοινά, πως το σχολιάζετε;

Κοινοί Θνητοί:Ενώ σήμερα το άτομο είναι πιο δικτυωμένο κοινωνικά από ποτέ, η αυτοπροβολή και το μεγάλο ενδιαφέρον για το προσωπικό του “προφίλ” το αποξενώνει ακόμα περισσότερο. Όταν ο άνθρωπος ασχολείται ψυχωτικά με την εικόνα του, δεν του μένει μυαλό να ασχοληθεί με την εικόνα της κοινωνίας του.

olaOmonoia:Η μουσική σας έχει απήχηση, έχετε μερικούς φανατικούς υποστηρικτές, είστε ικανοποιημένοι ή θα θέλατε τα μηνύματα σας να φτάνουν σε περισσότερο κόσμο που ίσως δεν τους αντιπροσωπεύει;

Κοινοί Θνητοί:Ο σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τα τραγούδια μας με όλους, μ’ αυτούς που συμφωνούν και με κείνους που διαφωνούν με το στίχο μας. Κυρίως όμως με εκείνους που δεν νοιάζονται καθόλου. Αυτοί μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Οι απολιτίκ, οι ” μη με κουράζεις”. Σε αυτούς θέλουμε να κοινωνήσουμε το πρόβλημα, αυτούς θέλουμε να “στενοχωρήσουμε” και να θίξουμε πιο πολύ. Τότε μόνο θα έχει νόημα αυτό που κάνουμε. Όταν τουλάχιστον ένας από αυτούς “λυγίσει”!

olaOmonoia:Μέσω των στίχων σας καυτηριάζετε τα κακώς έχοντα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, ελπίζετε πως κάτι θα αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων;

Κοινοί Θνητοί:Η ανθρωπότητα ποτέ δεν έμεινε στάσιμη. Οι αλλαγές ως προς την καλυτέρευση της ζωής, έρχονται πάντα από εκείνους που δεν “καλοπερνάνε”. Όσο περισσότεροι γίνονται αυτοί κι άλλο τόσο λιγότεροι οι εκμεταλλευτές τους, θα γίνονται επαναστάσεις. Και οι λαοί όσο επαναστατούν εξελίσσονται, κι όσο εξελίσσονται επαναστατούν. Δεν πρέπει να ελπίζουμε στο να αλλάξει κάτι, αλλά να αγωνιζόμαστε για αυτό. Ο καπιταλισμός είναι η επιτομή της απληστίας. Κι ο άπληστος όσο κι αν σκάβει τον ίδιο του το λάκκο, θέλει και μια “σπρωξιά” για να πέσει μέσα!

olaOmonoia:Η κοινωνία των πολιτών πιστεύετε πως έχει τη δύναμη να αντισταθεί στα σχέδια τους;

Κοινοί Θνητοί:Η κοινωνία των πολιτών απαρτίζεται από πολλών λογιών πολίτες. Και στην ερώτηση ποιοι πολίτες έχουν την δύναμη να αντισταθούν, η απάντηση είναι, οι καταπιεσμένοι πολίτες. Μόνον εκείνοι έχουν λόγο να αντισταθούν. Για να βρουν τη δύναμη πρέπει να είναι οργανωμένοι. Για να οργανωθούν πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον τους ως σύνολο και ως συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

olaOmonoia:Αν ερχόταν αύριο μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και σας προσέφερε ένα ψηλό οικονομικά συμβόλαιο, με τον όρο όμως οι στίχοι σας να γίνουν mainstream, ίσως αυτό που βλέπουμε να γίνεται με την Trap, θα το κάνατε; Θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση

Κοινοί Θνητοί:Πέρα απ’ το γελοίο της όλης υπόθεσης, δεν θα θέλαμε να γίνουμε σκλάβοι καμίας δισκογραφικής εταιρείας. Με ένα PC, ένα μικρόφωνο και μουσικά όργανα, στο σπίτι σου, κάνεις “παπάδες”! Δεν χρειάζεται να γίνουμε κλόουν για ένα μεγάλο ποσό.

  • Βασίλης Φωτιάς: Στίχοι/Τραγούδι /Μουσική
  • Μητσοφού: Στίχοι/Ραπ
  • Αντώνης Μεϊμάρης: Μουσική/Παραγωγή /Όργανα
  • Tάσος Μεϊμάρης: Σκρατς/Ραπ/Αρτγουόρκ
  • Παναγιώτα Ευφροσύνη :Αρτγουόρκ/Ραπ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.