Η σημερινή ανακοίνωση της ομάδας μας:

Το 2018 θα μείνει για πάντα στην ιστορία για ένα θάνατο και για μια γέννηση.

Η μάνα μας, αυτή που μεγαλώσαμε μαζί της, αυτή που αγαπήσαμε περισσότερο από την ζωή μας, σήμερα δεν υπάρχει. Χάθηκε το 2018 μετά που πάλεψε χρόνια με την αρρώστια. Τελικά αυτοί που ευθύνονταν για την κατάσταση που βρισκόταν της φύτεψαν μια σφαίρα στο κεφάλι δήθεν για να την βγάλουν από τα βάσανα ενώ απλά ήθελαν να καλύψουν τις ευθύνες τους. Κάπου εκεί μείναμε να κλαίμε μόνοι μας για την μάνα που χάσαμε την ώρα που τριγύρω μας πανυγήριζαν για το ψεύτικο αντίγραφο που έφεραν οι δολοφόνοι της.

Μέσα στο πόνο και το απέραντο κενό, με θολά μυαλά και γεμάτα μάτια πάρθηκε η απόφαση το 2018 να μην είναι μόνο χρονιά θλίψης αλλά και χρονιά χαράς. Πάρθηκε η απόφαση να γεννηθεί το δικό μας παιδί, το παιδί του Λαού, το παιδί της ανάγκης. Έτος 2018 με κληρονομιά όμως 70 χρόνων.

Αυτό το παιδί μας δίνει δύναμη αλλά και νόημα για να συνεχίσουμε, για να βλέπουμε το 2019 με αισιοδοξία. Ένα νεογέννητο πλάσμα μέσα στα χέρια μας που πρέπει να το στηρίξουμε για να μεγαλώσει, να του δώσουμε τροφή για να ψηλώσει αλλά το κυριότερο ένα πλάσμα που έχουμε χρέος να του δώσουμε αρχές και να το μεγαλώσουμε με ιδανικά. Να μην ζηλεύει τους πλούσιος γείτονες, να μην θέλει να τους μοιάσει αλλά να είναι περήφανο για την καταγωγή του.

Να το πάρουμε από τα χέρια και να του μάθουμε να περπατά στους δρόμους τους δικούς μας και όχι σε δρόμους και μονοπάτια άλλων και όταν καταφέρει να περπατήσει μόνο του, να είμαστε εκεί χιλιάδες γονείς να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα του. Να μην παρασυρτεί από τα μοντέρνα πρότυπα που του πλασάρουν αλλά στους μοντέρνους καιρούς να διατηρά την ταυτότητα του.

Χρονιά αντίστασης θα χαρακτηρίσουμε το 2018 και Χρονιά αγώνα θα βαφτίσουμε το 2019. Καλή χρονιά αδέλφια, σύντροφοι και φίλοι, ψηλά τα κεφάλια γιατί το δικαιούστε.

Δική μας υπόσχεση σαν Διοικητικό Συμβούλιο είναι ότι θα προσέχουμε το παιδί όλων μας σαν τα μάτια μας, ταυτόχρονα όπου και όποτε μπορούμε θα βρίσκουμε τους τρόπους να βοηθάμε και να αγωνιζόμαστε για όλα τα παιδιά του κόσμου. Μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ραντεβού την Κυριακή στη Λακατάμια…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.