Χθες βρεθήκαμε στον κεντρικό σύνδεσμο της ΘΥΡΑ 9 όπου έγινε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε μεταξύ των μορφωτικών επιτροπών της ΘΥΡΑ 9 και του σωματείου μας για τις πρώτες μαύρες μέρες του 1974 και την περίπτωση του 361 Τ.Π.

Αισθήματα θυμού, οργής και παραπόνου μας κατέβαλαν κατά την διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ 361 Τ.Π. αλλά και μετά το τέλος του αφού ακολούθησε συζήτηση με τον κύριο Πολύδωρο Πολυδώρου.

Η προδοσία προς το τάγμα όχι μία αλλά δύο φορές (Ιούλιο και Αύγουστο), διοικητές και λοχίες προδότες και φυγάδες, ψέματα, χωριά που «δόθηκαν» στους Τούρκους χωρίς μάχη, ατομικά λάθη και ευθύνες που δεν αναλήφθηκαν ποτέ, απολογίες που δεν ξεστομίστηκαν ποτέ αλλά και το «ντροπιαστικό» απολυτήριό των στρατιωτών που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από τους Τούρκους είναι μερικά από τα πράγματα που μας έμειναν στο μυαλό.

Ήταν μεγάλη μας τιμή που παρευρεθήκαμε σε αυτή την πρώτη δημόσια –δυστυχώς- προβολή, και που γνωρίσαμε έναν άνθρωπο σαν τον κύριο Πολύδωρο ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά και να αγωνίζεται για να φέξει η αλήθεια και να μην επιτραπεί η παραχάραξη της ιστορίας. Αυτά που μάθαμε πολλά αυτά που έχουμε να μάθουμε, ακόμα περισσότερα, το ίδιο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.

 

Ο κύριος Πολύδωρος Ι. Πολυδώρου έχει γράψει και βιβλίο το οποίο είχαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε ψες, και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει με τον τίτλο «Αιχμάλωτος στην Τουρκία.. Με δανεικό παντελόνι και ξυπόλητος»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.