Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και δύο περίπου μήνες η ομάδα μας έχει αγοράσει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο στο οποίο θα γίνονται οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας αλλά και οι προπονήσεις και οι αγώνες της νεοσύστατης U19. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση έγινε ενημέρωση για την κατάσταση του προπονητικού κέντρου αλλά και για τις λεπτομέρειες της αγοράς του.

Το προπονητικό κέντρο βρίσκεται στο δρόμο του Trikkis Palace στη Βιομηχανική Περιοχή Εργατών. Έχει έκταση 10338 τετραγωνικά μέτρα και έχει αναγνωρισμένο δρόμο που φτάνει σ’ αυτό. Διαθέτει επίσης αγωνιστικό χώρο κανονικών διαστάσεων, σύστημα ύδρευσης και ποτίσματος, προβολείς καθώς και γραφείο σε λυόμενο.

Η αξία του στο κτηματολόγιο την 1/1/2018 ήταν 247 000 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης του ήταν 195 000 ευρώ. Το Σωματείο μας μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κατάφερε να ρίξει το ποσό στις 115 000 για να ολοκληρωθεί τελικά το deal. Πρόκειται για μια εξαιρετική συμφωνία αφού όσοι ασχολούνται με κτηματομεσιτικά γνωρίζουν ότι το να αγοράσεις ένα κομμάτι γης με αναγνωρισμένο δρόμο σε τιμή μικρότερη από το 50% της εκτιμημένης του αξίας είναι πολύ δύσκολο.

Για την αποπληρωμή του γηπέδου έγινε ανεύρεση πόρων από τον κ. Νίκο Ιορδάνους. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το Σωματείο μας εξέτασε και περιπτώσεις σύναψης δανείου όπως από κάποια τράπεζα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα καθυστερούσε πολύ η έγκριση του δανείου και θα χανόταν το γήπεδο αφού ενδιαφέρθηκαν και άλλες ομάδες για την απόκτηση του.

Επίσης για την διαχείριση του γηπέδου συστάθηκε διαχειριστική εταιρεία της οποίας τη μοναδική διοικητική μετοχή θα έχει το Σωματείο ενώ θα εκδοθούν επίσης και 100 μερισματικές μετοχές. Από αυτές οι 51 θα ανήκουν στο Σωματείο και οι υπόλοιπες 49 στον κόσμο. Η αξία της κάθε μετοχής θα ανέρχεται στις 2 400 ευρώ. Η ομάδα μας θα δώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες προς τον κόσμο για αυτό το θέμα.

Με το πέρας των διορθωτικών εργασιών η ομάδα μας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το προπονητικό κέντρο για προπονήσεις και αγώνες. Σκοπός είναι το γήπεδο να χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας όπως και για τις προπονήσεις και τους αγώνες της U19. Ακόμα, θα χρησιμοποιηθεί και ως έδρα των υπόλοιπων ομάδων της Ακαδημίας μας όταν δημιουργηθούν.

Το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Σωματείο μας. Μας απαλλάσσει από τα τεράστια έξοδα που πληρώναμε κάθε χρόνο για προπονήσεις, τα οποία φέτος θα ήταν μεγαλύτερα με τη δημιουργία της U19, ενώ επίσης απαλλάσσει και τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ από περισσή ταλαιπωρία καθώς θα μπορούν να προπονούνται τις ώρες που μπορούν και τις ώρες που χρειάζονται χωρίς καμία απολύτως ενόχληση. Επίσης στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είμαστε μια φούσκα που θα σκάσει αλλά ότι ήρθαμε για να μείνουμε και ότι μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας χωρίς την ανάγκη κανενός επενδυτή και μεγαλοεπιχειρηματία. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια επένδυση για την ομάδα μας, ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και θα το αφήσουμε ως παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.