Στις 6 Δεκέμβρη 2008, o 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το όπλο του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. 

Δείτε την ανακοίνωση της Επιτροπής Μορφωτικής Δράσης του Σωματείου μας:

“Στις 6 Δεκέμβρη 2008, o 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το όπλο του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη και μετά από πολλαπλά μνημόνια και ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων, επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα ότι αντιλαϊκές πολιτικές και καταστολή πάνε χέρι-χέρι.

Η υπόθεση του Αλέξη άγγιξε και τη νεολαία στην Κύπρο με την ΘΥΡΑ 9, τους οργανωμένους οπαδούς μας, έκτοτε να πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις, δράσεις και στις εκδηλώσεις μνήμης.

Η δολοφονία του Αλέξη ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που διαχρονικά βλέπει ως εχθρό το λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία ήταν όχι τόσο η αιτία, αλλά η αφορμή για να βγει στους δρόμους η νεολαία σε όλη την Ελλάδα απέναντι στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. To ταξικό εργατικό κίνημα συνδέει τον Δεκέμβρη του 2008 τις κινητοποίησεις καταδίκης της καταστολής με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που τη γεννάει.

Η δολοφονία του Αλέξη επιβεβαίωσε επίσης την αναγκαιότητα η νεανική οργή και αντίδραση να μετατραπεί σε οργανωμένη μαζική πάλη ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ”

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.