Μαύρος Ιούλιος, κυριολεκτικά..

Σοκαρίστηκε η Κύπρος με τις χθεσινές φωτιές και την έκταση που πήραν. Πριν λιγο διαβάσαμε για 4 νεκρούς, πιθανότατα είναι οι 4 εργάτες που αγνοούνταν από εχθές. Φυσικά δεν αναμένουμε να σοκαριστεί κανένας, δεν είναι δα και εξωτικές προεδρικές κατοικίες που κάηκαν. 

Η Θύρα 9 είναι έτοιμη να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες της περιοχής. Το πολιτιστικό ίδρυμα 1948, με καυστική ανακοίνωση αποδίδει ευθύνες.

Για ακόμα μια φορά, βλέπουμε τα οργανωμένα σύνολα γύρω από την Ομόνοια και τον απλό οπαδό, να ασχολούνται με τα κοινωνικά ζητήματα και να αφήνουν για λίγο στο πλάι τα ποδοσφαιρικά. Αυτό σημαίνει Ομόνοια. 

Θύρα 9: “Με προμήθειες και έτοιμοι για οποιαδήποτε βοήθεια θα μεταβούν στελέχη μας και μέλη του Σωματείου μας στις πληγείσες περιοχές.

Σε συννενόηση με τις αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουμε σε κάλεσμα στη συνέχεια αν χρειαστεί μέσω της σελίδας μας και του People’s Athletic Club “Omonoia 29M”.”

Πολιτιστικό ίδρυμα 1948: 

“Καλές οι προσευχές για τους ανθρώπους και την καμένη γη, καλύτερες όμως οι πράξεις πρόληψης

———————————————————————–

Η σκέψη όλων μας δεν μπορεί παρά να είναι στους πληγέντες και την ανείπωτη περιβαλλοντική καταστροφή. Ο άνθρωπος δυστυχώς αδυνατεί να καταλάβει ότι η φιλοξενία του σε αυτόν τον πλανήτη φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης. 

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, η κυπριακή πολιτεία, παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, του τμήματος δασών και των εθελοντών και παρά το επαναλαμβανόμενο του φαινομένου των καλοκαιρινών πυρκαγιών, στο όνομα μιας δήθεν ορθολογικής δημόσιας πολιτικής, εξακολουθεί να μην επενδύει σε ουσιαστικές υποδομές πυρόσβεσης περιλαμβανομένου επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού. Εξού και ψαχνόμαστε κάθε φορά σε γειτονικά κράτη για βοήθεια. Μια παρόμοια οικονομίστικη και λογιστική προσέγγιση που ακολουθείται και στην υγεία και την παιδεία. 

Αντί για Αίαντες αγοράστε αεροπλάνα πυρόσβεσης!”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.