ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
 
Η έκταση και η προβολή που έχει πάρει η πορεία του Σαββάτου μας επιβάλλει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν είτε προκύψει είτε δημιουργηθεί εσκεμμένα.
 
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι, αν και μας ζητήθηκε, επιλέξαμε σαν ΘΥΡΑ 9 να μην είμαστε εκ των διοργανωτών των 2 διαμαρτυριών, αλλά να συμμετέχουμε με δικό μας ξεχωριστό μπλοκ. Με αυτή μας την επιλογή αναφέραμε στους διοργανωτές ότι, αν και μεταξύ μας υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, εντούτοις θα στηρίξουμε την διαμαρτυρία αφού συμφωνούσαμε στο γενικό πλαίσιο. Μάλιστα, θεωρήσαμε και θεωρούμε ακόμη την στάση μας ως τίμια στάση, αφού με την μάζα του κόσμου μας θα μπορούσαμε να καπελώσουμε την οποιαδήποτε εκδήλωση κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε.
 
Όλα όσα συνέβησαν στις 13/2 με την αστυνομική καταστολή έχουν δημιουργήσει κλίμα συλλαλητηρίου για την διαμαρτυρία στις 20/2. Από την μια αυτό είναι θετικό, αφού φαίνεται ότι ο Κυπριακός Λαός θα σηκωστεί επιτέλους από τον καναπέ του, από την άλλη για μια οργάνωση σαν την δική μας, με θέσεις, αρχές και ξεκάθαρο ιδεολογικό υπόβαθρο, δημιουργεί θέματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν.
 
1. Οι πληροφορίες μας μιλούν για προσπάθεια προβοκάτσιας από το κράτος και στημένα επεισόδια έτσι ώστε να δικαιολογήσουν την καταστολή του περασμένου Σαββάτου. Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συμμετέχουμε στην εκδήλωση για να πάρουμε εκδίκηση από την αστυνομία για όσα έγιναν στις 13/2 αλλά για να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σάββατο. Μεγαλύτερη δικαίωση για τους συλληφθέντες, τους τραυματίες, την Αναστασία και όλους μας είναι μια μαζική πορεία που θα σπάσει τα διατάγματα μακριά από ακρότητες που θα δικαιώσουν αστυνομία και κράτος. Καλούμε τα στελέχη μας να έχουν τα μάτια τους 14 από τυχών προβοκάτσια από ασφαλίτες.
 
2. Δεν συμμετέχουμε στην εκδήλωση με στόχο την παραίτηση είτε της κυβέρνησης, είτε της Γιολίτη, αφού για εμάς η διαφθορά, η διάλυση της δημόσιας υγείας, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι αποτέλεσμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο για εμάς δεν εξανθρωπίζεται με αλλαγές προσώπων και συστημικών κομμάτων, μα μόνο ανατρέπεται.
 
3. Δεν μας ενδιαφέρει και μας αηδιάζει η ξαφνική αγάπη διαφόρων κομμάτων προς την διαμαρτυρία. Ειδικά, η στάση του ΑΚΕΛ που μέσω της πολιτικής του ηγεσίας πριν τις 13/2 δήλωνε ότι δεν διοργανώνει πορείες σεβόμενο το διάταγμα και σήμερα (μετά την μαζική στήριξη της διαμαρτυρίας) προσπαθεί να το παίξει υπερασπιστής της πορείας, μας επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συστημικό ψηφοθηρικό κόμμα.
 
4. Η στάση των φιλοκυβερνητικών Μ.Μ.Ε που προσπαθούν να χρεώσουν στην διαμαρτυρία κομματική υποκίνηση, είναι τουλάχιστον γελοία, όταν την περασμένη εβδομάδα που το δικό μας μπλοκ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος δέχονταν την καταστολή μέσα στους δρόμους της Λευκωσίας, κανένα κόμμα δεν είχε στηρίξει την εκδήλωση.
 
5. Ούτε οι διοργανωτές και ειδικά εμείς, για το δικό μας μπλοκ, δεν δηλώσαμε ποτέ ότι στην διαμαρτυρία δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Η διαμαρτυρία έχει ξεκάθαρο ταξικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα και όσοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά πολιτικών θέσεων και κομματικής υποκίνησης μπορούν να ψαχτούν αλλού.
 
6. Όσα γράφουμε εκπροσωπούν την ΘΥΡΑ 9 και το δικό μας μπλοκ στη πορεία και όχι τους διοργανωτές. Το μπλοκ μας το Σάββατο θα περιφρουρηθεί από στελέχη μας για να μείνουν μακριά, ασφαλίτες, προβοκάτορες, αρνητές του ιού, κομματικοί ψηφοθήρες και για να προστατέψει τα μέλη, τους φίλους και τον κόσμο που θα έρθει στην πορεία.
 
Κλείνοντας και αφού έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετά από όσα είχαν προκύψει, να κάνουμε ξανά κάλεσμα στο Λαό να συμμετέχει μαζικά στη διαμαρτυρία βάζοντας τον σπόρο για την ολική ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος με την οποία θα έρθει το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 
Ραντεβού το Σάββατο η ώρα 16:00 στο Πάρκο Κολοκάση (Τσικουρή)
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.