Πανό για την τραγωδία στα Τέμπη σήκωσε η Θύρα 9 στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας απέναντι στον Εθνικό Άχνας. 

Δείτε την ανάρτηση των οργανωμένων μας:

“Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Συγκλονισμένοι και  εμείς για ότι έγινε, αποφύγαμε να τοποθετηθούμε άμεσα, κάτι που κάνουμε σήμερα μετά την σχετική μας παρέμβαση στο γήπεδο.

Πρόκειται δυστυχώς για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελλάδα, κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Μπορεί κάτι τέτοιο να φάνταζε αδιανόητο στην σημερινή εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό, όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν οφείλεται ούτε σε «ανθρώπινο λάθος», ούτε στην «κακιά στιγμή».

Οι αιτίες είναι ξεκάθαρες: H ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα στο βωμό του κέρδους. Υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου που διέπραξαν αυτό το κρατικό έγκλημα. Πρώτα διέλυσαν τον ΟΣΕ και κατόπιν τον ξεπούλησαν στο ιταλικό κεφάλαιο. Συνεργός σε αυτό το έγκλημα είναι και το σφαγείο των λαών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες υποδομές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικότερα τον σιδηρόδρομο.

Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα και προειδοποιούσαν συνεχώς για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όπως η έλλειψη προσωπικού, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η ελλιπή συντήρηση των υποδομών.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα ανακοίνωσης συνδικαλιστικής παράταξης, λίγες μόνο μέρες πριν το δυστύχημα: “Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις”…

Οι αρμόδιοι όχι μόνο αδιαφορούσαν, αλλά συνέχιζαν τις απολύσεις και τις περικοπές. Η υποστελέχωση για λόγους κόστους, για να αυξηθούν τα κέρδη των επενδυτών, η πολιτική της άγριας εκμετάλλευσης, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Νέοι άνθρωποι και εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους λόγω της απληστίας των αρπακτικών της αγοράς.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, η οργή της νεολαίας και των εργαζόμενων ξεχειλίζει στους δρόμους όλης της χώρας. Σήμερα γίνεται 24ωρη απεργία. Ο μαχόμενος λαός παλεύει για να μην συγκαλυφθεί κι αυτό το έγκλημα, για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτούς που δολοφονούν και λεηλατούν τις ζωές μας, αυτούς που υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που σκοτώνει για τα κέρδη του.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.