Το ποιοι είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, φαίνεται από τις πράξεις μας. Ο χρόνος και η ιστορία θα μας κρίνει όλους, από το πρώτο στέλεχος του ΔΣ, μέχρι τον τελευταίο οπαδό της Ομόνοιας. Eίτε αυτός είναι οπαδός της ομάδας μας, είτε είναι οπαδός της ΛΤΔ. Με πράξεις σαν αυτές από το σωματείο μας αλλά και από τους οπαδούς μας, σε αντίθεση με τα ξεπουλήματα των άλλων της ΛΤΔ, με τα χαμένα ιδανικά στην πορεία των χρόνων και των συμφερόντων τους, φαίνεται ξεκάθαρα ποιοί είναι η συνέχεια του ΑΣΟΛ. Πιο κάτω, η σημερινή ανάρτηση της ομάδας μας:

Αντιπροσωπεία του ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 και της ΘΥΡΑ 9 τίμησε συμβολικά χθες το βράδυ 19/12/2018 τους πρωτοπόρους του 1948 που δεν έγιναν δηλωσίες και δεν έσκυψαν το κεφάλι στο φασισμό, με μια επίσκεψη στην περιοχή του «Όχι». Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα εγκαίνια του πρώτου οικήματος του ΑΣΟΛ στις 19 του Δεκέμβρη του 1948, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε συμβολικά το χώρο όπου βρισκόταν κάποτε το οίκημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην αρχή της οδού Ξάνθης Ξενιέρου, παρά το ζαχαροπλαστείο «Φάρος», πίσω από την πολυκατοικία Λυσσαρίδη.

Εκεί, επαναβεβαιώσαμε ότι, αντίθετα με όσους ξεπούλησαν τα ιδανικά των ιδρυτών του ΑΣΟΛ, θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν οι πρωτοπόροι του ένδοξου 1948. Θυμηθήκαμε ιδιαίτερα ένα εκ των πρωτεργατών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον Κώστα Λυμπουρή, 16 χρόνια μετά το θάνατό του το Δεκέμβρη του 2002.

Απέναντι από το χώρο όπου κάποτε υπήρχε το πρώτο οίκημα του ΑΣΟΛ, «ταξιδεύσαμε» νοερά 70 χρόνια πίσω μέσα από την ανταπόκριση της εφημερίδας «Ανεξάρτητος» από το φύλλο της 20ης του Δεκέμβρη του 1948, υπό τον τίτλο «ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΟΜΟΝΟΙΑ”»:

«Σεμνά αλλά επιβλητικά ετελέσθησαν χθες την πρωίαν εν Λευκωσία τα εγκαίνια του λαμπρού αθλητικού σωματείου της πρωτεύουσης ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα μέλη και πολλαί εκατοντάδες λαού παρηκολούθησαν την τελετήν. Το οίκημα του Σωματείου ήταν καταλλήλως διεκοσμημένον με αθλητικάς εικόνας και ελληνικάς σημαίας. Την έναρξιν της τελετής εκήρυξεν ο εκ των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας κ. Ματθαίος Παπαπέτρου. Ο κ. Παπαπέτρου κατεφέρθη δριμύτατα κατά των καπήλων του κυπριακού αθλητισμού και ηυχήθη εις το σωματείον ΟΜΟΝΟΙΑ καθώς και εις την νεοϊδρυθείσαν παγκύπριαν αθλητικήν ομοσπονδίαν στάσιον λαμπρόν.

Ακολούθως εις το βήμα ανέβη ο Πρόεδρος της ΚΕΠΟ καθηγητής κ. Παύλος Ξιούτας. Η ομιλία του κ. Ξιούτα υπήρξεν εκτενής και εκάλυψε την ιστορίαν του αθλητισμού εκ των αρχαιοτάτων ετών μέχρι σήμερον συγκρίνας τα σημερινά χάλια εις τα οποία περιήγαγον τον αθλητισμόν οι δεξιόφρονες “φιλάθλοι” με το αθάνατο πνεύμα που εκυριάρχει εις τον αθλητισμόν της αρχαίας Ελλάδος. Το τέλος του λόγου του κ. Ξιούτα εκάλυψαν παρατεταμένα χειροκροτήματα. Μετά την ομιλίαν του κ. Ξιούτα η χορωδία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπο την διεύθυνσιν του κ. Γερτζανίκ Μισιρλιάν έψαλλε διάφορα αθλητικά και εθνικά άσματα. Εν συνεχεία δε απηγγέλθησαν ποιήματα.

Την ΟΜΟΝΟΙΑN συνεχάρησαν διά τηλεγραφημάτων πλείστοι αθλητικοί συλλόγοι, ο κ. Σωτηράκης Μαρκίδης εκ μέρους του “Κινύρα” Πάφου, ο δήμαρχος Λάρνακος κ Λύσος Σανταμάς κ.ά. Μετά την τελετήν επηκολούθησεν αγών πετόσφαιρας (βόλλεϋ μπώλ) μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Συλλόγου των Φίλων της Αρμενίας. Νικήτρια ανεδείχθη η ομάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με 15-7, 16-14.

Το απόγευμα της χθες Κυριακής συνηντήθησαν εις ποδοσφαιρικήν συνάντησιν είς το παρά Πεδιαίον γήπεδον του “Γκόουλ” οι ομάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Νέου Αστέρος Μόρφου. Νικήτρια ανεδείχθη η ομάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τέρματα 2-0. Επέτυχε και τα δύο της τέρματα είς το πρώτον ημιχρόνιον. Ο Νέος Αστήρ έπαιξε ωραίον παιγνίδι, πράγμα που δεικνύει ότι η ύπαιθρος δεν υστερεί είς τον αθλητισμόν».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.