Αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το φόρματ του προσεχούς πρωταθλήματος ένταξης στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ, κάνουμε μια ανασκόπηση στις υπόλοιπες κατηγορίες της ΣΤΟΚ για να δούμε ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας μας. Στην ΣΤΟΚ συνολικά ανήκουν 11 ομοσπονδίες (πιθανολογούμε πως κάθε μια θα στείλει από δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της ένταξης, ίσως κάποιες να στείλουν από τρεις, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια)

ΑΟΚΝΕΛ (Αθλητική Ομοσπονδία Κέντρων Νεότητας Επαρχίας Λεμεσού)

Με το τέλος της 1η Αγωνιστικής του ομίλου των επίλεκτων ομάδων της ομοσπονδίας τα Κ.Ν. Ακρούντας (τέλειωσε πρώτο στον όμιλο του) και Κ.Ν. Γερμασόγειας φαίνονται πως έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, ήδη ξεκίνησαν με το δεξί παίρνοντας νίκες στην 1η Αγωνιστική επίλεκτων της ΑΟΚΝΕΛ.

ΑΠΟΕΣΠ (Αθλητική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Εθνικοφρόνων Σωματείων Προαστίων Λευκωσίας)

Ε.Σ. Δικέφαλος Αγκαστίνας (47 βαθμοί) και ΠΑΟ Κοκκινοτριμιθιάς (44 βαθμούς) έχουν κλειδώσει τις πρώτες δύο θέσεις της ομοσπονδίας και την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της ένταξης, στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές αγωνίζονται για την πρωτιά του πρωταθλήματος τους.

ΕΠΕΛ (Επαρχιακή Ποδοσφαιρική Ένωση Λάρνακας)

Κόρνος FC (35 βαθμοί), Σπάρτακος Κιτίου (34 βαθμοί) και Κόκκινος Αστέρας Μενεού (37 βαθμοί με ένα αγώνα παραπάνω) είναι στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Οι τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη στις τελευταίες δυο αγωνιστικές για μια θέση στο πρωτάθλημα της ένταξης. Έχουν αποκοπεί βαθμολογικά από τις άλλες εφτά ομάδες και στο φίνις θα προσπαθήσουν να βεβαιώσουν την θέση τους στους αγώνες της ένταξης.

ΕΠΟΛ (Επαρχιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Λεμεσού)

Μια από τις ιστορικότερες κατηγορίες της ΣΤΟΚ. Η ΑΕ Πάνω Πολεμιδιών έχει πρόωρα σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, για την δεύτερη θέση δίνουν μάχη οι: Αναγέννηση Προσφύγων (32 βαθμοί), ΑΠΕ Πελενδριού (29 βαθμοί με αγώνα λιγότερο), ΠΑΕ Κολοσσίου (27 βαθμοί με αγώνα λιγότερο). Έχουν απομείνει 2 αγωνιστικές και όλα μπορούν να γίνουν, αν και η Αναγέννηση Προσφύγων είναι παραδοσιακά η ομάδα που πλασάρεται στις πρώτες δύο θέσεις.

ΕΠΟΠΛ (Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Περιφέρειας Λευκωσίας)

Τις τελευταίες χρονιές η ΕΠΟΠΛ στέλνει τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα της ένταξης. Αν και φέτος ισχύσει το ίδιο τότε οι: ΘΟΙ Καπέδων (36 βαθμοί), Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγιών Τριμιθιάς (34 βαθμοί) και ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών (33 βαθμοί) έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στο πρωτάθλημα της ένταξης, αν όχι τότε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα δοθεί μεγάλη μάχη για ένα εισιτήριο αλλά και για την κατάκτηση της κούπας.

ΟΠΝ ΣΕΚ (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νεολαίας ΣΕΚ Λάρνακας)

Στο γκρουπ του πρωταθλητή βρίσκονται οι εξής τέσσερις ομάδες: Κελλιά (31 βαθμοί), Τρούλλοι (30 βαθμοί), Θύελλα (25 βαθμοί), Λειβάδια (24 βαθμοί). Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μιας και παίχτηκε μόλις η πρώτη αγωνιστική του ομίλου και απομένουν ακόμα 5 και όλα μπορούν να αλλάξουν στις πρώτες δύο θέσεις.

ΠΑΑΟΚ (Ποδοσφαιρική Αθλητική Αγροτική Ομοσπονδία Κύπρου)

Η Ανόρθωση Μουτταγιάκας (29 βαθμοί) τρεις βαθμοί πριν το τέλος είναι έτοιμη να κάνει το back to back στο πρωτάθλημα. Λένας Ζακακίου (22 βαθμοί) και Σ&Π Ζακακίου (22 βάθμοι) ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση. Το τοπικό ντέρμπι του Ζακακιού θα αναδείξει το δεύτερο εισιτήριο για το πρωτάθλημα της ένταξης.

Πανσόλειος Αθλητικό Ομοσπονδία (ΠΑΟ)

Στα του οίκου μας. Η Άμυνα Λίνου/ Φλάσου είναι δεύτερη πέντε πόντους μπροστά από τον Άρη Σπηλιών/ Κουρδάλων. Απομένουν 2 αγωνιστικές και με ένα πόντο η Άμυνα κλειδώνει την δεύτερη θέση.

ΠΟΑΛ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμμοχώστου-Λάρνακας)

Τις τελευταίες χρονιές η ΠΟΑΛ στέλνει τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα της ένταξης. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά του, μιας και οι 20 ομάδες που συμμετέχουν συνολικά είναι χωρισμένες σε διάφορους ομίλους

ΠΟΑΣΠ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγροτικών Σωματείων Πάφου)

Και ο ΠΟΑΣΠ είναι μια από της ομοσπονδίες που έστελνε τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα της ένταξης. Γεροσκήπου (40 βαθμοί), Α.Π.Ο. Χρυσομηλιά Αγ. Αμβροσίου Κερύνειας (40 βαθμοί) και Α.Σ. Μανδριών (37 βαθμοί) έχουν ξεφύγει (15 βαθμούς μακριά) από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίες. Επομένων το μόνο που παίζεται στην εν λόγω ομοσπονδία είναι ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

ΠΟΕΛ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επαρχίας Λευκωσίας)

Η ΠΟΕΛ συνήθως στέλνει τέσσερις ομάδες στο πρωτάθλημα της ένταξης. ΑΠΟΠ Παλαικυθρου (44 βαθμοί), Απόλλων Γερίου (40 βαθμοί) και Πρόοδος Καιμακλίου (34 βαθμοί) οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Η τέταρτη θέση που ενδεχομένως να δώσει εισιτήριο για το πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ βρίσκεται υπό διεκδίκηση με τέσσερις ομάδες να δίνουν μάχη.

Υ.Γ: Πιθανό σε μερικά πρωταθλήματα να υπάρχουν μικρολαθάκια γιατί οι βαθμολογίες δεν ανανεώνονται επιμελώς από τις ομοσπονδίες

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.