Οι τελευταίες εξελίξεις όπως είναι λογικό δεν αφήνουν κανένα ποδοσφαιρόφιλο και κανένα οπαδό χαρούμενο. Η αναβολή μιας αγωνιστικής ή ίσως και περισσότερων είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιο οπαδό της ομάδας μας. Το γήπεδο για εμάς είναι ότι πιο ιερό υπάρχει και όταν μας το στερούν άδικα είναι σχεδόν το ίδιο με το να μας παίρνουν την ίδια μας τη ζωή. 

Ας πάμε όμως στην ουσία. Δυστυχώς οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή για άγνωστη μέχρι στιγμής χρονική διάρκεια. Ο λόγος ήταν η τοποθέτηση βόμβας στην οικία του διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου. Καταρχάς, τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Είναι όμως αυτός λόγος αποχής και κατ’ επέκταση αναβολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των Κατηγοριών; Γνωρίζουμε με σιγουριά εάν το συγκεκριμένο περιστατικό με την τοποθέτηση βόμβας έχει γίνει για ποδοσφαιρικούς σκοπούς; 

Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες πραγματικά γελοία πράγματα. έρχονται συνεχώς κόκκινοι φάκελοι από την UEFA και η ΚΟΠ δεν κάνει απολύτως τίποτα. Πού είναι οι έρευνες; Πού είναι οι τιμωρίες; Αλήθεια, παίρνει κανένας στα σοβαρά αυτούς τους φακέλους ή απλά τοποθετούνται σε ένα συρτάρι; Είναι πραγματικά λυπηρό όλο αυτό που γίνεται. Δεν γίνεται τώρα και δεν έχει γίνει για πρώτη φορά. Εδώ και αρκετά χρόνια, η UEFA μας προειδοποιεί για στημένους αγώνες με τους κόκκινους φακέλους. 

Οι διαιτησίες σε όλες τις Κατηγορίες της ΚΟΠ είναι πολύ κακές. Όταν ένας αγώνας έχει δύσκολες φάσεις τα χάνουν. Όταν υπάρχει πίεση από κόσμο στις εξέδρες το ίδιο. Τα βλέπουμε στην Α’ Κατηγορία, τα βλέπουμε και τώρα στην Επίλεκτη της ΣΤΟΚ. Πολύ λίγες είναι οι φορές που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τι κάνει η επιτροπή διαιτησίας και η ΚΟΠ για να βελτιώσει όλη αυτή την κατάσταση; Παρακολουθούμε συνεχώς τα ίδια λάθη που αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό για να βελτιωθούν αυτές οι καταστάσεις. 

Η ουσία για εμάς είναι ότι την Κυριακή αντί να είμαστε στο Γήπεδο Κερύνεια Επιστροφή θα ψάχνουμε τρόπους να γεμίσουμε την μέρα μας. Όλα αυτά γιατί όλο σύστημα νοσεί από πάνω μέχρι κάτω. Ας είναι τουλάχιστον η αρχή για κάτι ουσιαστικό.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.