Σαν σήμερα το 2013, ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε απο χρυσαυγίτες. Ο 27χρονος τότε Σαχζάτ ήταν Πακιστανός μεροκαματιάρης εργάτης, ο οποίος εκείνο το πρωινό κατευθυνόταν με το ποδήλατο του προς τα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. 

Στην οδό Τριών Ιεραρχών, οι χρυσαυγίτες Δ. Λιακόπουλος και Χ. Στεργιόπουλος, του ανέκοψαν τον δρόμο με μηχανάκι και τον μαχαίρωσαν 7 φορές. Η δολοφονία είχε πολλά κοινά με αυτή του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον επίσης χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Πρόκειται για μιά ρατσιστική αλλά και ταξική δολοφονία από νεοναζί. 

Οι 2 χρυσαυγίτες συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Σύνταγμα. Τόσο σίγουροι ήταν πως θα απέφευγαν την σύλληψη που πάνω τους είχαν ακόμα το ματωμένο μαχαίρι. Στα σπίτια τους είχαν βρεθεί αρκετά δολοφονικά αντικείμενα. Συγκεκριμένα, στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν ακόμα τρία στιλέτα, μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα και φυσίγγια. Στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκε ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα. Επίσης, στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. 

Αρχικά οι 2 δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε ισόβια, αλλά το 2019 η τελεσίδικη απόφαση ήταν 21 χρόνια και 5 μήνες, αφού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς τους μετά την εγκληματική τους πράξη. 

Ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε χωρίς να κάνει κακό σε κανένα. Απλά γιατί ήταν ένας μεροκαματιάρης από το Πακιστάν. Βλέπετε το μηδαμινό μυαλό κάποιου φασίστα δεν μπορεί να χωρέσει το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές φυλές και διαφορετικές τάξεις. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.