Στις 11:00 μαθαίνουμε τον αντίπαλο μας για την Α’ φάση του Κυπέλλου Κύπρου. Η διαδικασία της κλήρωσης θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ

Στην Α’ φάση δεν συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Η Ομόνοια Λευκωσίας και ο Εθνικός Άχνας που αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό και Απόλλων, ΑΕΚ που μαζί με την Ομόνοια, προκρίθηκαν σε φάση ομίλων των Πρωταθλημάτων UEFA.

Συνολικά στην α’ φάση συμμετέχουν οι ακόλουθες 21 ομάδες:

Α’ Κατηγορία (11 ομάδες)

Άρης, αποελ, Ακρίτας Χλώρακας, ΕΝ Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση, Πάφος FC, Ολυμπιακός, Δόξα Κατωκοπιάς, ΑΕΛ.

Β’ Κατηγορία (οι 10 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή)

ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Οθέλλος Αθηαίνου, Ερμής Αραδίππου, Ομόνοια 29Μ, ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006, Ολυμπιάς Λυμπιών, Πέγεια 2014, ΑΕΖ Ζακακίου, ΕΝΥ Διγενής Ύψωνας, ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος.

Τρόπος διεξαγωγής

Θα κληρωθούν 9 αγώνες και οι 3 τελευταίες ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, 2 από την Α’ Κατηγορία και 1 από τη Β’ Κατηγορία, προκρίνονται ως τυχερές.

Στη α’ φάση μέσα από μονούς αγώνες προκρίνονται οι 9 νικητές των αντίστοιχων αγώνων που μαζί με τις 3 τυχερές ομάδες, φτάνουμε στις 12 ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται 4 κενές θέσεις ενόψει της β’ φάσης, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι 4 ομάδες που εξαιρέθηκαν από την α’ φάση και μπαίνουμε στη β’ φάση με 16 ομάδες.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.