Ο Οθέλλος Αθηαίνου ιδρύθηκε το 1933 και μέχρι το 1968 αγωνιζόταν στο αγροτικό. Το 1968 ξεκίνησε από το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Από τότε περιπλανήθηκε σε όλες τις κατηγορίες με την μια και μοναδική συμμετοχή στην Α’ κατηγορία να ήταν την σεζόν 2014-15.

Τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στην Β’ κατηγορία πραγματοποιώντας γενικά καλές πορείες κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο με αποκορύφωμα την σεζόν 2020-21 που έχασε την άνοδο κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος. Κατά την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση με 42 βαθμούς, παρόλο που το ξεκίνημα δεν ήταν καλό  πραγματοποίησε εξαιρετικό 2ο γύρο.

Την καλοκαιρινή περίοδο αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και ήρθαν καινούργιοι με τους Κύπριους να είναι πλειοψηφία . Στη βαθμολογία η ομάδα του Οθέλλου βρίσκεται στην 6η θέση με 9 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 7-7. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες.

Δύο φορές κατά την περσινή σεζόν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ομάδα μας να κερδίζει με 4-0 το παιχνίδι του Α’ γύρου και να δέχεται την ήττα με 2-1 στο παιχνίδι του Β’ γύρου.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.