Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στη Β’ κατηγορία είναι αυτό που διεξάγεται τη φετινή σεζόν. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αγώνα και στα μισά και κάτι της ‘Α φάσης φαίνεται ότι θα γίνει μάχη μέχρι την 15η αγωνιστική για την οκτάδα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού βρίσκεται αυτή την στιγμή στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς. Μια καλή συγκομιδή αν κρίνουμε το πως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Σίγουρα η πρώτη ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική έφερε ένα μικρό μούδιασμα αλλά ήταν κάτι το οποίο θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Όσον αφορά τη μάχη της οκτάδας η ομάδα μας βρίσκεται αρκετά κοντά σε αυτό τον στόχο. Φαίνεται ότι το όριο για να εξασφαλίσει μια ομάδα θέση στο γκρούπ της ανόδου είναι περίπου 20-21 βαθμοί σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που το όριο ήταν 24 βαθμοί. Στα 7 παιχνίδια που απομένουν μια σοβαρή ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο θα το καταφέρει αλλά θα έχει και μια καλή συγκομιδή για να μπορεί να τεθεί ο επόμενος μεγάλος στόχος.

Σε σχέση τώρα με την τελευταία ανασκόπηση που κάναμε στο πρώτο international break κάποια πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Η Ομόνοια Αραδίππου με ένα εκπληκτικό σερί τεσσάρων νικών ανέβηκε στην κορυφή με 16 βαθμούς εκμεταλευόμενη τις απώλειες των υπολοίπων. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας που θεωρείτε το φαβορί για την άνοδο έμεινε τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη και βρίσκεται στην ίδια θέση με την ομάδα μας. Το γκρούπ της πρώτης οκτάδας συμπληρώνουν ΕΝΠ και Διγενής με 14 βαθμούς, Ύψωνας και Πέγεια με 13 βαθμούς και Αχυρώνας/Ονήσιλλος με 12.

Παρόμοιο σκηνικό και στην δεύτερη οκτάδα αφού τον έννατο ΠΟΞ με τις δύο τελευταίες ομάδες (ΕΝΑΔ και Αγία Νάπα) χωρίζουν μόλις 4 βαθμοί με όλες αυτές τις ομάδες να διατηρούν άλλες περισσότερες και άλλες λιγότερες πιθανότητες για είσοδο στην οκτάδα.

Το στοίχημα για την ομάδα μας στα εναπομείναντα παιχνίδια είναι η αγωνιστική συνέπεια για να μπορέσει να υλοποιηθεί ο πρώτος αγωνιστικός στόχος, αυτός της οκτάδας και στη συνέχεια να έχουμε όσο καλύτερη συγκομιδή μέχρι το τέλος της ‘Α φάσης.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.