Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport FM, ομάδες τοτ εξωτερικού βρίσκονται στην Κύπρο για προετοιμασία, προπονούνται κανονικά και αναμένεται να δώσουν φιλικά παιχνίδια. Πιο κάτω, αυτούσιο άρθρο από το Sport FM:

Η Κύπρος βρίσκεται σε περίοδο ενός ιδιότυπου λοκντάουν και όσο αφορά τον αθλητισμό δυστυχώς αυτή την ώρα ανοικτή είναι μόνο η πρώτη κατηγορία στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χάντμπολ, στο βόλει, τουλάχιστον μέχρι τέλος Iανουαρίου.

Στις μικρότερες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα δεν υπάρχει καμία δράση ενώ για τις ακαδημίες και τα πρωταθλήματα παίδων και νέων δεν το συζητάμε γιατί αυτά θα μείνουν κλειστά όπως φαίνεται επ΄αόριστο.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη ένα σκάνδαλο αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι και αφορά άμεσα τον αθλητισμό μας.

To Υπουργείο Υγείας (που με τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων ουσιαστικά έκλεισε τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα του) άναψε το πράσινο φως σε εταιρείες που φέρνουν ομάδες από άλλες χώρες για προετοιμασία στην Κύπρο, να ξεκινήσουν άμεσα τις αφίξεις τέτοιων συλλόγων στο Νησί μας.

Δηλαδή από σήμερα και μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου τουλάχιστον μπορούν στην Κύπρο να έρχονται ομάδες από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης για να προπονούνται κανονικά στην Κύπρο και να δίνουν μάλιστα και φιλικά, πολλά από αυτά με Κυπριακές ομάδες σε μία περίοδο μάλιστα που υποτίθεται όλα είναι κλειστά. Και δεν μιλάμε για ομάδες Α΄Κατηγορίας αλλά για σωματεία μικρότερων κατηγοριών.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι ήδη βρίσκεται στην Κύπρο ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου που μάλιστα διαμένει στο ξενοδοχείο Phaethon στη Κύπρο. Οι παίκτες και όλη η αποστολή που ήρθαν στη Κύπρο, έφτασαν αφού είχαν κάνει τεστ κορωνοιού και το ξενοδοχείο όπως πληροφορηθήκαμε λειτουργεί αποκλειστικά για αυτούς.

Εμείς σαν μέσο είμαστε σύμφωνοι με τέτοια απόφαση αφού με την τρέχουσα πανδημία Covid-19 στην Κύπρο, η επανενεργοποίηση της πλειονότητας των εταιρειών και των εργαζομένων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφάλειας, είναι πολύ σημαντικά έτσι ώστε να μπαίνει χρήμα στα ταμεία του κράτους αλλά και να δουλεύει ο κόσμος. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρίσκεται στο νησί μας η πρωταθλήτρια Σερβίας ενώ θα έρθουν και άλλες ομάδες (γιατί την ίδια ώρα Τουρκία και Ισπανία είναι γεμάτες από ομάδες για προετοιμασία)αλλά…

Δεν μπορείτε όμως κύριοι του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ να παίρνετε αποφάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να κλείνετε με τέτοιο τρόπο τον αθλητισμό στην Κύπρο, να στέλνετε κόσμο στην ανεργία, να αφήνετε κόσμο να πεινάει και να καταστρέφετε εν τέλει το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτό που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ από το κράτος είναι από την στιγμή που έδωσε το ΟΚ σε ομάδες από όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη να έρθουν στην Κύπρο για αγώνες και ομαδικές προπονήσεις, να αλλάξει τα διατάγματα για τις δικές μας ομάδες σε όλα τα σπορ και να τους δώσει το δικαίωμα στην άθληση και τον πρωταθλητισμό. Αρχικά άμεσα με προπονήσεις και στη συνέχεια με επιστροφή στην αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και βέβαια αυτό να μην γίνει ανεξέλεγκτα αλλά με συνεχόμενα τεστ κορωνοιού. Αυτό το πράγμα άμεσα πρέπει να γίνει για την Β΄Κατηγορία που είναι επαγγελματική και να συνεχιστεί μετά για τους πιο μικρούς.

Σε διαφορετική περίπτωση να βγει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ να μας εξηγήσει πως σήμερα το πρωί ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου έκανε προπόνηση στην Πάφο και ετοιμάζεται να δώσει φιλικά παιχνίδια τις επόμενες ημέρες ενώ οι ομάδες Β’ και Γ΄ Κατηγορίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παίζουν φιλικά και να κάνουν προπόνηση με περισσότερα από 4 άτομα την ίδια ώρα. Και η απορία μας είναι με ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ θα δώσει φιλικά ο Ερυθρός Αστέρας αφού άλλες ομάδες δεν ήρθαν ακόμη στο νησί;

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα της ομάδας και την σημερινή προπόνηση.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε και για την κάθοδο αρκετών ομάδων από την Ρωσία το επόμενο διάστημα. Οι ομάδες αυτές θα πάνε στην Πάφο για διαμονή και εκεί θα δώσουν φιλικά και θα κάνουν κανονικές προπονήσεις. Μάλιστα από ότι μαθαίνουμε οι παίκτες των ομάδων αυτών θα είναι οι περισσότεροι τουλάχιστον εμβολιασμένοι με το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK.

Η Κύπρος κύριοι δεν αντέχει άλλο κλείσιμο των αθλητικών δραστηριοτήτων και αν πει κάποιος ότι είναι ανόμοια πράγματα, δηλαδή από τη μία να έρχονται ομάδες από το εξωτερικό με τεστ και από την άλλη να είναι ανοικτά οι μικρότερες κατηγορίες χωρίς τεστ, η απάντηση είναι απλή, τεστ πριν από τους αγώνες για όλους.

Πιστεύουμε ακράδαντα με αυτά τα νέα που προκύπτουν είναι χρέος των προέδρων των μικρότερων κατηγοριών να κινηθούν ΤΩΡΑ αλλιώς το έχασαν το τρένο.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.