Είδαμε με τεράστια χαρά και ενθουσιασμό να παίρνει σάρκα και οστά την περασμένη Τρίτη ένα project που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Πρόκειται για το project «GOAL» που οργανώνει η σελίδα «The football project».

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Ποδοσφαιρικές ομάδες από όλη την Κύπρο μπορούν να συμμετέχουν στο project. Για κάθε τέρμα που θα πετυχαίνει μια ομάδα για τη σεζόν 2021-2022, θα φυτεύεται ένας αριθμός δέντρων (1, 5, 10 ή 20) στις περιοχές όπου κάηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα.

Το πρώτο σωματείο που δήλωσε συμμετοχή ήταν η ΜΕΑΠ Πέρα Χωριού-Νήσου, ενώ ακολούθησαν ο Όλυμπος Ξυλοφάγου, η ΟΜΟΝΟΙΑ, η Ολυμπιάς Λυμπιών και ο Ορφέας Λευκωσίας.

Κι εκεί που περιμέναμε και άλλες ομάδες από όλες τις κατηγορίες να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή, είδαμε χθες ομάδα της πρώτης κατηγορίας να ανακοινώνει τη δημιουργία δικού της project για δεντροφύτευση με την ιδέα της αναλογίας γκολ-δέντρου! Και μάλιστα να την παρουσιάζει σαν ιδεά που σκέφτηκε η ίδια! Περιττό να πούμε ότι στο συγκεκριμένο project παρελαύνει και μια ομάδα χορηγών που βρήκε την ευκαιρία να προβληθεί μέσω της δεντροφύτευσης.

Δε γνωρίζουμε εάν η αντιγραφή έγινε άθελα ή ηθελημένα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με τη συμμετοχή μιας ομάδας της πρώτης κατηγορίας, η δημοτικότητα του project “GOAL” θα εκτοξευόταν στα ύψη και θα έπαιρνε σημαντικές διαστάσεις.

Καλούμε όλες τις ομάδες από όλες τις κατηγορίες να συμμετέχουν στο project “GOAL”. Ας βάλουμε το καλό του περιβάλλοντος και της φύσης πάνω από τις όποιες ποδοσφαιρικές διαφορές.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.