Ανακοίνωση από το Ενιαίο Κίνημα Οπαδών και Φιλάθλων στην Κύπρο αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της κάρτας οπαδού. Να αναφέρουμε πως μέρος στο κίνημα λαμβάνει και η οργανωμένη μας κερκίδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχει αποσταλεί σήμερα η πιο κάτω επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, στην ΚΟΠ και στα σωματεία Ά κατηγορίας.

Αξιότιμοι Κύριοι

Μετά από πολλές πιέσεις των φιλάθλων και δη των οργανωμένων ανάγκασαν, σωματεία, ομοσπονδίες και πολιτικά κόμματα μετά από περίοδο 4 μηνών να δουν τα οφθαλμοφανή. Η απουσία μεγάλης μερίδας κόσμου από τα γήπεδα και η αποχή που έχει φτάσει σχεδόν το 70% δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Ο αθλητισμός έχει περιέλθει σε μια κατάσταση που πλέον αναγκαστικά οδηγείτε σε μια σειρά από διαβήματα τα οποία θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Αυτά όλα ήταν προτιμότερο να γίνονταν πριν δούμε την απόλυτη καταστροφή αλλά όπως λέει και η παροιμία “κάλλιο αργά παρά ποτέ”. Φτάνει βέβαια να έχετε όλοι αντιληφθεί ποιες είναι οι κινήσεις που θα επαναφέρουν ζωντάνια σε όλα τα γήπεδα και αθλήματα.

Όπως διαφαίνεται οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άμεσα εμπλεκόμενοι θα είστε εσείς, όπου και ξεκινήσατε όλο αυτό. Τα σωματεία πιστεύουμε πως καταλάβατε ότι χωρίς τον κόσμο ΔΕΝ μπορεί να εφημερεύσει κανένα γήπεδο. Η ομοσπονδία που στην τελική είναι τα σωματεία, οφείλει να εισακούσει την άποψη των σωματείων και σύσσωμα να πάρετε το θέμα στην βουλή. Η Βουλή των αντιπροσώπων οφείλει να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ένα τεράστιο λάθος. Αλλιώς οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους.

Αυτό που θέλουμε να γνωρίζετε όμως πριν αρχίσετε τις άτυπες γενικές συνελεύσεις ή τις συζητήσεις στις επιτροπές της βουλής, είναι ότι η θέση μας και γενικά το φίλαθλο κοινό που αντιδρά δεν θα ενδώσει σε επιφανειακές λύσεις και προχειρότητες. Θέλουμε να δούμε ουσία, θέλουμε να δούμε διαφάνεια. Αυτά που ζητάμε ως άμεσες λύσεις είναι :

Α. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Αυτή είναι η θέση μας και αυτό που μεταφέραμε στα σωματεία μας αφού έχουν ήδη όλα τα στοιχεία από μεγάλη μερίδα του κόσμου τους τόσο από εισιτήρια διαρκείας όσο και από τα μέλη τους. Ας δυναμώσουν τις βάσεις μελών τους, βοηθώντας παράλληλα τις αθλοπαιδιές και κατ´επέκταση αναπτύξουν τα μικρά αθλήματα που νοσούν. Η κάθε ομάδα έχει την ευθύνη των οπαδών της όπου κι αν αγωνίζεται όπως γίνεται στις πλείστες χώρες του κόσμου.

Β. ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞ´ ΑΥΤΩΝ.

Ο υφιστάμενος νόμος πήγε τρύπιος στην βουλή σε διάστημα 2-3 εβδομάδων και τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά. Ζητάμε επαναξιολόγηση και τροποποίηση ολόκληρου του νομοσχεδίου, αλλά αυτή την φορά με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών και των φιλάθλων όπως γίνεται σε δημοκρατικά κράτη και όχι σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Πέραν των παραπάνω, σαν οπαδοί και φίλαθλοι, επιμένουμε ότι τα προβλήματα του αθλητισμού ΔΕΝ είναι μόνο η κάρτα. Εμείς θέλουμε δούμε βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να δούμε καθαρό αθλητισμό και θέλουμε να υπάρχει σεβασμός προς το φίλαθλο κοινό.

Για οποιαδήποτε συνάντηση είτε σε συνελεύσεις είτε ακόμα και παρουσίες στην βουλή είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε και να παραθέσουμε τις δικές μας θέσεις και απόψεις.

Με εκτίμηση
Ενιαίο Κίνημα Οπαδών και Φιλάθλων

ΘΥΡΑ 3 1989 – ΣΥ.Φ.ΑΕΛ
Gate 9 (Official) – ΘΥΡΑ 9
Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – MAXHTEC
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων 1982 – ΘΥΡΑ 1
ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΤΑΚΤΑΚΑΛΑΣ 1931
ALKI Athanati – Immortals Fans – ΘΥΡΑ 2
Συ.Φι. Ε.Ν.Π. – ΘΥΡΑ 26
ΣΥΦΙ ΠΑΦΟΣ ΘΥΡΑ 5
Red Rebels – Νέα Σαλαμίνα

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.