Στη σύσταση Οργανωμένης Πρωτοβουλίας προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές της Επίλεκτης Κατηγορίας με στόχο να διεκδικήσουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος μαζί με αυτά της Β’ και της Γ’.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα προς τους αρμόδιους όσον αφορά το πρωτάθλημα της Επίλεκτης ενώ επίσης μπαίνουν στο τραπέζι προτάσεις όσον αφορά τη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης.

Δείτε επίσης: Στηρίζει την Οργανωμένη Πρωτοβουλία Ποδοσφαιριστών Επίλεκτης Κατηγορίας το Σωματείο μας

Δείτε τη αναφέρεται στην ανακοίνωση της Οργανωμένης Πρωτοβουλίας:

“Αξιότιμοι κύριοι,
 
Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου μόνο αδιάφορους δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αφού παραμένουμε η μόνη κατηγορία όπου φαίνεται μέχρι τώρα πως δεν θα ξεκινήσει η ποδοσφαιρική δράση κάτι που μας προβληματίζει αφάνταστα και παραθέτουμε τους λόγους μετέπειτα. Ακόμα, θέτουμε κάποια εύλογα ερωτήματα στα οποία περιμένουμε απαντήσεις με σοβαρά επιχειρήματα, κάποια σημαντικά δεδομένα τα οποία πιστεύουμε ότι είναι βάσιμα για την συνέχιση του πρωταθλήματος μας αλλά και πρόταση για την αναπλήρωση των χαμένων αγωνιστικών χωρίς καμιά επαγγελματική επιβάρυνση στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της κατηγορίας.
 
Ως ομάδα εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών της επίλεκτης κατηγορίας θέτουμε τα εξής ερωτήματα :
1. Ποια η διαφορά στην μετάδοση του ιού από την Β’ και Γ’ κατηγορία σε σχέση με την επίλεκτη;
2. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και μη της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας έχουν ανοσία στον ιό;
3. Η χρήση γηπέδων και αποδυτήριών από κοινού από ομάδες των κατηγοριών επηρεάζει μόνο την Επίλεκτη; Αν ναι, εξηγήστε μας πως.
4. Σε περίπτωση διακοπής/ακύρωσης του πρωταθλήματος της επίλεκτης πως θα συνεχιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου Γ΄ και Επίλεκτης αφού αγωνίζονται και ομάδες της τελευταίας σε αυτόν;
5. Τι θα ισχύσει όσον αφορά την άνοδο αλλά και την διαβάθμιση της Γ’ και Επίλεκτης ταυτόχρονα;
6. Ποιο το μέλλον των σωματείων από τον Απρίλη και μετά σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος;
 
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τους αρμόδιους όποιοι και αν είναι αυτοί. Επίσης, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Επίλεκτη κατηγορία είχε ελάχιστα κρούσματα του εν λόγω ιού τα οποία έτυχαν επαγγελματικής μεταχείρισης και δεν δημιουργήθηκε οποιαδήποτε αλυσίδα μετάδοσης πράγμα που δείχνει την έγνοια που έχουν τα σωματεία αλλά και οι ποδοσφαιριστές για την υγεία τους αλλά και την συνέχιση κανονικά των αγώνων από την περίοδο που εμφανίστηκε ο ιός μέχρι και σήμερα.
 
Τώρα, η πρόταση μας ως εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών της επίλεκτης κατηγορίας είναι η εξής:
Επανέναρξη του πρωταθλήματος μαζί με Β’ και Γ’ κατηγορία το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου και εμβόλιμες αγωνιστικές τις ημερομηνίες 30/12, 02/01, 06/01 και παράταση μίας (1) βδομάδας στο τέλος του πρωταθλήματος. Έτσι, αναπληρώνονται όλες οι χαμένες αγωνιστικές μέχρι και την 12η Δεκεμβρίου και το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχιστεί με κανονικούς ρυθμούς.
 
Οι ποδοσφαιριστές της Επίλεκτης κατηγορίας είναι και πρώην ποδοσφαιριστές της Β’ και Γ’ κατηγορίας, όπως επίσης και οι ποδοσφαιριστές της Β΄ και Γ’ πιθανοί μελλοντικοί της Επίλεκτης οι οποίοι δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους και ζητάμε την ίση αντιμετώπιση τους.
 
Κλείνοντας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως οι ποδοσφαιριστές της επίλεκτης κατηγορίας δηλώνουμε παρόν και είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ για να διεκδικήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την επανέναρξη του πρωταθλήματος της κατηγορίας αφού θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη την μη συμπερίληψη του για επανέναρξη μαζί με τα πρωταθλήματα της Β’ και ‘Γ κατηγορίας.
Περιμένουμε με αγωνία την έκβαση της αυριανής συνεδρίας των εκπροσώπων των σωματείων για τις επόμενες μας κινήσεις.
 
Με εκτίμηση,
Οργανωμένη Πρωτοβουλία Ποδοσφαιριστών Επίλεκτης Κατηγορίας.”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.