Οι τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα πραγματικό ποδοσφαιρόφιλο ανεπηρέαστο. Ναι είναι αλήθεια ότι το σημερινό ποδόσφαιρο είναι πολύ μακριά απ’ αυτό που ονειρευόμαστε. Όμως όταν τα λεφτά είναι πάνω απ όλα το βαρέλι δεν θα έχει ποτέ πάτο. Τα αντανακλαστικά των πραγματικών πρωταγωνιστών, των οπαδών και των ποδοσφαιριστών έσωσαν το ποδόσφαιρο από μια χειρότερη κατάσταση από την υπάρχουσα.

Το γνωρίζουμε  ότι πάλι οι μεγάλες οικονομικά ομάδες βγήκαν κερδισμένες από τα νέα δεδομένα. Πάλι κέρδισαν πράγματα που θα τους αποφέρουν οικονομικά οφέλη. Όμως τουλάχιστον το όνειρο δεν χάθηκε για κανέναν και το σημαντικότερο τα τοπικά πρωταθλήματα παρέμειναν στη θέση τους χωρίς να χάσουν τη δυναμική τους.

Παράλληλα μπήκαν στο τραπέζι θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν νέες δυναμικές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία είδη έχει αρχίσει η συζήτηση για το γερμανικό μοντέλο  του 50+1. Ξέρετε για αυτό το μοντέλο που θέλαμε να μπει απλά σαν συζήτηση στις συνελεύσεις του ΑΣΟΛ αλλά κάποιοι μας στόλιζαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα γιατί ήθελαν να σώσουν το τομάρι τους.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι επιτέλους ακούστηκε η φωνή των ποδοσφαιριστών πιο δυνατή από ποτέ! Πολλές φορές και εμείς ίδιοι οι οπαδοί ξεχνάμε ότι χωρίς αυτούς το άθλημα δεν θα υπήρχε. Απ ότι φάνηκε γουστάρουν και αυτοί τα τοπικά ντέρμπυ παρά να παίζουν 2 οι περισσότερες φορές τον χρόνο με ένα άλλο ευρωπαϊκό μεγαθήριο. Τα τηλεοπτικά έσοδα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν έχεις μπροστά σου τον τοπικό σου αντίπαλο! Θες να του επιβληθείς, να τον πατήσεις κάτω, αλλά πάνω απ όλα να ζεις αυτή την εμπορεία να αγωνίζεσαι απέναντι του και στις νίκες και στις ήττες.

Το παιχνίδι παίζεται ακόμα λοιπόν και ας είμαστε έτοιμοι να δείξουμε σε όλους ότι ένα άλλο ποδόσφαιρο είναι εφικτό!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.