Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Τουρκίας – Αλβανίας οι διεθνείς της πρώτης επέλεξαν να χαιρετίσουν τους οπαδούς της ομάδας τους με τον παρακάτω τρόπο. Στρατιωτικά…

Η κίνηση των ποδοσφαιριστών της Τουρκίας προφανώς ήταν ενταγμένη στην ανάταση του… φρονήματος του στρατού της Τουρκίας που μακελεύει ανθρώπους στη Συρία. Οι ποδοσφαιριστές της Τουρκίας αξιοποίησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα για να εκθειάσουν σαν καλοί «στρατιώτες» τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η χώρα τους εναντίον του εδάφους μιας άλλης χώρας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο πόλεμος, οι εισβολές, οι εκατόμβες, τα κύματα της προσφυγιάς λόγω του πολέμου δεν είναι… πολιτική.

Και το σημειώνουμε υπενθυμίζοντας ότι μια από τις πιο διαδεδομένες καραμέλες της FIFA, της UEFA και κάθε σαχλοπαπαρολόγου της σειράς που κάνει πολιτική δια της μπουρδολογίας, είναι αυτό το περίφημο «no politica» στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, γενικά.

Δεν ξέρουμε πως και αν θα αντιδράσει η UEFA. Στην πραγματικότητα καμία αξία δεν έχει η αντίδραση ή η μη αντίδρασή της.

Η ουσία βρίσκεται ακριβώς στην παπαρολογία που κρύβεται πίσω από το «no politica». Απολύτως λογικό σε έναν κόσμο που όσοι των διαφεντεύουν παρακολουθούν την επαπειλούμενη γενοκτονία ενός λαού από μια στρατιωτική εισβολή που βαφτίζεται «Πηγή Ειρήνης»…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:

imerodromos.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.