Στην παρέα μας σήμερα, έχουμε την τιμή και την τύχη να έχουμε το μέλος του ΔΣ μας και υπεύθυνη μελών, την Helen Kατσαντώνη. Γνωρίζοντας την είναι ένα χαρούμενο πλάσμα, γεμάτη ενέργεια, χαρά και πολλή πελλάρα, όπως πολλούς πάνω στην κερκίδα μας. Εξαιρετική στον ρόλο της καθώς εκείνη και το υπόλοιπο ΔΣ δημιούργησαν από το 0 kids club και το τρέχει εκ τότε. Να την ευχαριστήσουμε που είναι στην παρέα μας και ελπίζω σύντομα να ανταμώσουμε στα γήπεδα… ή και σε podcast..

1) Αρχικά, μίλησε μας για τον ρόλο σου στο ΔΣ, ώστε να γνωρίζει όλος ο κόσμος μας το έργο που επιτελείς.

Ο κύριος ρόλος μου στο ΔΣ είναι υπεύθυνη του Kids Club και ότι συνεπάγεται με αυτό. Από τις εγγραφές μέχρι και την δημιουργία των δώρων κάθε Σεζόν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο εκεί, και αυτό ισχύει για όλους μας στο Συμβούλιο, υπάρχουν θέματα που τρέχουν και ανά πάσα στιγμή πρέπει να τρέξουμε να διεκπεραιώσουμε το οτιδήποτε. Φυσικά οι ρόλοι υπάρχουν για καλύτερη οργάνωση και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

2) Πώς νιώθεις που είσαι μέλος του ΔΣ της ομάδας μας; Πώς είναι η συνεργασία σας μεταξύ σας στο Συμβούλιο;

Να σου πω.. Αρχικά είχα άγνοια και κυρίως ανησυχία του άγνωστου, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο και ούτε ήξερα πολλά πράγματα από παιδιά. Με το ποδόσφαιρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ ασχολούμαι από μικρή ηλικία ως φίλαθλος και οπαδός, “στο παρελθόν έπαιξα και 5Χ5 ως τερματοφύλακας απέκρουσα και penalty, αν με χρειαστεί ποτέ η ομάδα εγώ είμαι έτοιμη να ξέρεις.. χαχαχαχαχα” -(olaOmonoia: αν χρειαστούμε ποτέ τερματοφύλακα, έχουμε τον Γιώργο Μαυροφτή, νομίζω θα τα πάει και εκεί εξαιρετικά. Αν παίζει αλλού, κύριε Σεργίου έχουμε τερματοφύλακα!)-  εντάξει πέραν της πλάκας και για να επανέλθω στο αρχικό σου ερώτημα, δεν ξέρω πως είναι να είσαι μέλος άλλων Σωματείων αλλά στο δικό μας νιώθω τυχερή που είμαι και εγώ πλέον μέρος αυτής της προσπάθειας. Το κλίμα και η συνεργασία μεταξύ μας είναι εξαιρετικά και αυτό προκύπτει από την τεράστια αγάπη και τους κοινούς στόχους που έχουμε όλοι για αυτή την ομάδα, την ΟΜΟΝΟΙΑ του λαού. 

3) Ξεκινήσατε μια πρωτοποριακή ιδέα, να εντάξουμε τα παιδιά μας στο σωματείο μας, από κούνια που λέμε. Από που προήλθε αυτή η ιδέα;

Από κούνια έτσι ακριβώς.. μάλιστα το πρώτο μέλος που είχα γράψει στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση της ομάδας μας, ήταν ακόμα αγέννητο. Βλέποντας λοιπόν σε αρκετά παιχνίδια την προέλευση των παιδιών και συνειδητοποιώντας ότι όλοι μπορούσαν να εγγραφούν μέλη του Σωματείου εκτός των παιδιών, έτσι πάρθηκε και η απόφαση να δημιουργηθεί το Kids Club ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, έχοντας και τη δυνατότητα να πάρουν το δικό τους δώρο εκ μέρους του Σωματείου μας.

4) Γιατί είναι σημαντικό ένα παιδί να γίνει μέλος του σωματείου μας και του kids club;

Είναι κάτι που λέμε πάντα και το εννοούμε, το ποδόσφαιρο είναι για όλους.. είναι και πρέπει να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, τι πιο όμορφο από το να μπορεί ο γονιός να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με το παιδί του, να μπορεί να γραφτεί μέλος αυτού του Σωματίου μαζί με το παιδί του. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και η δημιουργία του Kids Club, θέλουμε και στόχος μας είναι το κάθε μέλος του Kids Club να έχει λόγο και κίνητρο να θέλει να έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ

5) Πώς μπορεί να γίνει κάποιο παιδί μέλος του kids club; Υπάρχουν περιορισμοί εκτός από τα όρια ηλικίας;

Κανένας περιορισμός απολύτως, όλα τα παιδιά μέχρι 11 ετών μπορούν να γραφτούν μέλη του Kids Club. Σε κάθε εντός αγώνα της ομάδας μας γίνονται εγγραφές, ακόμα και με προσωπική επαφή μαζί μου ανά πάσα στιγμή μπορεί να γράψει κάποιος τα παιδιά του. Η συνδρομή είναι ετήσια και είναι 9 ευρώ. Φυσικά όλα τα εγγεγραμμένα μέλη παίρνουν το δώρο που ετοιμάζουμε για κάθε χρονιά, με το σύμβολο που έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά για τα μέλη του Kids Club.

6) Τι κερδίζει κάποιο παιδί που γίνεται μέλος του kids club;

Εννοείται δεν είναι αρκετά κίνητρα ένα τετράδιο η μια τσαντούλα που θα πάρουν με την εγγραφή τους. Το μεγαλύτερο κέρδος θεωρώ είναι το να ανήκει κάποιος σε αυτή την οικογένεια ανεξαρτήτως ηλικίας, τώρα συγκεκριμένα για τα παιδιά του Kids Club είναι η δυνατότητα μεγαλώνοντας να μάθουν και την ιστορία αυτής της ομάδας και να νιώσουν κομμάτι της.

7) Πόσα μέλη έχει το kids club την συγκεκριμένη στιγμή;

Είμαστε στα 70+ εκ των οποίων τα 3 είναι τετράποδα παιδιά. Για τα δεδομένα που έχουμε τον τελευταίο χρόνο θεωρώ είναι ένας αρκετά καλός αριθμός. Θα μπορούσαμε και πολύ καλύτερα.

8) Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σου για το kids club;

Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια ούτε να μιλήσω για μεγάλους στόχους.. Να σου πω απλά ότι μέσα από τα παιδιά μαθαίνεις πολλά πράγματα, είναι οι πιο απαιτητικοί και οι πιο αυστηροί κριτές. Για εμένα όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα θα είναι τα παιδιά να φέρνουν τους γονείς  στο γήπεδο και όχι οι γονείς τα παιδιά! Να αντιστραφούν οι ρόλοι.

9) Πώς επηρέασε η πανδημία τις ενέργειες σας, το kids club αλλά και το σωματείο μας; Σίγουρα θα αναβλήθηκαν πολλά events και πράγματα που θα θέλατε να γίνουν. 

Τα είχαμε συζητήσει και πέρσι στην αρχή της πανδημίας που τα πράγματα ήταν ακόμα στις αρχές και κανένας μας δεν ήξερε… Το μεγαλύτερο πλήγμα προφανώς για όλους μας είναι ότι έχουμε στερηθεί το γήπεδο, τον οπαδισμό, τις αγκαλιές να βρεθούμε να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε.  Ότι συνεπάγεται για εμάς “σήμερα έχει γήπεδο” και φυσικά αυτό έχει επηρεάσει οικονομικά και το Σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα Σωματεία μικρών κατηγοριών. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι ο κόσμος μας έχει σταθεί βράχος δίπλα στην ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό είναι οικογένεια αυτό είναι να ξέρεις ποιους έχεις δίπλα σου, και γιατί μπορείς στην κερκίδα να αγκαλιάσεις τον διπλανό σου χωρίς να έχεις ανταλλάξει ποτέ κουβέντα αλλά μόνο βλέμματα.. “είναι συγκινητικό” και για να ολοκληρώσω, βασικά φέτος δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε κανένα event από όλα όσα θέλαμε να κάνουμε.

10) Το καλοκαίρι κλείνουμε δύο χρόνια από την μέρα που έχει εκλεγεί το ΔΣ μας και έχεις δημιουργήσει το kids club. Είσαι ικανοποιημένη με το τι επιτεύχθηκε αυτά τα δύο χρόνια;

Αν σου πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη θα είναι ψέμα. Δυστυχώς δεν μας το επέτρεψαν οι καταστάσεις.. 3 φορές συγκεκριμένα ακύρωσα μικρές εκπλήξεις και events για τους μικρούς μας φίλους! Δύο χρόνοι και ο ένας ήταν “μισοδότζι” με απλά λόγια! Από την άλλη να έχεις 70 εγγεγραμμένα μέλη στο Kids Club και τις δύο χρονιές δεν το λες και άσχημο, ειδικά για την φετινή χρονιά. Θέλω και ελπίζω να είμαστε καλά, να είμαστε εδώ, να επανέλθουμε το συντομότερο στους κανονικούς μας ρυθμούς, να έχουμε όλοι την υγεία μας! Και θα έρθουν ένδοξες μέρες και η οικογένεια μας θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ και θα κάνουμε πολλά!

Να ευχαριστήσω και εσένα προσωπικά Μάριε μου για την όμορφη συνέντευξη! Και να ευχηθώ να ανταμώσουμε σύντομα στις κερκίδες και να αγκαλιαστούμε ξανά!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.