Παρέμβαση πραγματοποίησε η Θύρα 9 στα γραφεία της Νεας Δημοκρατίας Κύπρου με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα για την παράνομη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Δείτε την ανακοίνωση των οργανωμένων μας:

“ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΠΡΟΥ

Στις 23 Δεκεμβρίου ο Δ. Κουφοντίνας απήχθην από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στις φυλακές Δομοκού. Η μεταγωγή έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καν να μπορέσει να ειδοποιήσει την οικογένεια του και να πάρει τα προσωπικά του είδη. Αντί όμως να τον πάνε στις φυλακές Κορυδαλλού όπως προέβλεπε ο ίδιος ο νόμος που ψήφισαν, βρέθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Εκεί τοποθετήθηκε σε κελί με δυο ακόμη άτομα σε συνθήκες ασφυκτικής στενότητας , όπου, χωρίς προσωπικό χώρο ή χρόνο, αδυνατεί να έχει οποιαδήποτε δική του ασχολία. Έτσι, ο Κουφοντίνας, σήμερα 63 ετών, βιώνει δραματική δυσμενή μεταβολή των όρων κράτησής του, με συνθήκες εξοντωτικές για την υγεία του, η οποία είναι ευάλωτη κι από άλλες απεργίες πείνας στο παρελθόν.

Το γιατί στοχοποιούν και εκδικούνται απροκάλυπτα τον συγκεκριμένο πολιτικό κρατούμενο, είναι γνωστό. Οι πιέσεις της οικογένειας που κυβερνά στην Ελλάδα και της αμερικανικής πρεσβείας δεν λείπουν ποτέ από τις απόπειρες εξόντωσής του. Η επιλογή της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς το ελληνικό κράτος προσπαθεί να λειτουργήσει ξανά εκεί φυλακές τύπου Γ.

Ο επαναστάτης κομμουνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας επιλέγει για άλλη μια φορά τον δρόμο της αντίστασης. Όπως αναφέρει κι ο ίδιος:

“Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”

Βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου. Σήμερα είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αφού ο οργανισμός του είναι επιβαρυμένος κι από τις προηγούμενες απεργίες πείνας τα τελευταία χρόνια, όταν πάλι παραβίασαν τον ίδιο τον νόμο και του έκοψαν τις ελάχιστες άδειες που είχε πάρει, γιατί όπως δήλωνε ο εισαγγελέας, παραμένει αμετανόητος.

Είμαστε στο πλευρό του όπως και σε κάθε πολιτικό κρατούμενο σε όλο τον κόσμο που διώκεται για τις ιδέες του και την επαναστατική του δράση. Για οτιδήποτε του συμβεί, υπεύθυνη θα είναι η ελληνική κυβέρνηση.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.