Συνέντευξη έδωσε στη σελίδα μας ο οικονομικός υπεύθυνος του σωματείου μας, Μάριος Αντωνίου. Ο κύριος Αντωνίου ήταν ένας από τα άτομα που εναντιώθηκαν έντονα στο ξεπούλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήταν μέλος στην προσπάθεια των “Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ” και της “Πορείας Αλλαγής” για διάσωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τους εγκληματικά ανίκανους που την καταχρέωσαν και μετά την ξεπούλησαν. Σήμερα σε αυτόν έχει εμπιστευτεί ο Πράσινος Λαός την διαχείριση των οικονομικών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948.

Τον ευχαριστούμε πολύ, τόσο για τη συνέντευξη που δέχτηκε να παραχωρήσει στη σελίδα μας, όσο και για την τεράστια προσφορά του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πιο κάτω ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πως σχολιάζετε τη μέχρι τώρα πορεία του σωματείου μας;

Η μέχρι τώρα πορεία του σωματείου μας, τόσο ποδοσφαιρικά αλλά και σε αριθμό μελών και παρουσία κόσμου στις δραστηριότητες του σωματείου μας, μόνο ικανοποιημένους και περήφανους μπορεί να μας κάνει, έχοντας υπόψη πως είμαστε ένα καινούριο σωματείο, με μια ποδοσφαιρική ομάδα που χτίστηκε από το μηδέν. Δε ξεχνάμε και τα διάφορα ‘εμπόδια’ που βρήκαμε μπροστά μας σαν σωματείο, τόσο στην εγγραφή μας όσο και στο να βρούμε ομοσπονδία να συμμετέχουμε και ευχαριστούμε ξανά την Πανσόλειο Ομοσπονδία που μας δέκτηκε αλλά και την άψογη συνεργασία που έχουμε. Δεν εφησυχαζόμαστε φυσικά σε κανένα σημείο.

Πιστεύετε πως η ομάδα θα καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς το στόχο της ανόδου στην ΣΤΟΚ;

Με τη βοήθεια του κόσμου μας και την σκληρή προσπάθεια του ποδοσφαιρικού μας τμήματος θα κάνουμε τα πάντα να επιτύχουμε το στόχο μας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αγκάλιασε την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948. Η ανταπόκριση του κόσμου και οι χορηγικές συνεργασίες («Γύρος ο Σαλονικιος» Λακατάμιας, IS RECYCLE και Megabet Plus) είναι αρκετά για την ικανοποίηση των οικονομικών αναγκών του σωματείου;

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, ξεκινώντας από την εντυπωσιακά παρουσία στην ιδρυτική συνέλευση και συνεχίζοντας στην πρώτη προπόνηση, τα φιλικά αλλά και στα παιχνίδια πρωταθλήματος παρόλο που ακόμα δεν παίξαμε στην έδρα μας, λόγω της επανασποράς στο γήπεδο του ΘΟΪ.

Οι χορηγίες είναι σημαντικές για να καλύψουν τον προϋπολογισμό της χρονιάς αλλά ο κύριος αιμοδότης της ομάδας μας είναι ο κόσμος και σας ευχαριστούμε. Όπως είπαμε και στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 23 Νοεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του σωματείου μας, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ήταν οι συνδρομές μελών και τα εισιτήρια διαρκείας, δηλαδή ο κόσμος της ομάδας από μόνος του κράτησε και κρατά ζωντανό το σωματείο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καλέσω τα μέλη μας που δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμα τις συνδρομές του να το κάνουν για να αποφύγουμε τα λάθη που γίνονταν στον ΑΣΟΛ όταν 1-2 χρόνια συνδρομών έμεναν απλήρωτες και κάποιος ήθελε μισό μισθό για να πάει σε μια γενική συνέλευση.

Για αυτό το λόγο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας υπάρχει συνεργείο τακτοποίησης αλλά και εγγραφής νέων μελών ενώ υπάρχει και η επιλογής μέσω τράπεζας. Τέλος, η συνδρομή μέλους μπορεί να πληρωθεί και στο κατάστημα του σωματείου (καθημερινά μεταξύ 2-7 το απόγευμα) που στεγάζεται προσωρινά μαζί με την μπουτίκ της Θύρας 9 στην Παλλουριώτισσα (οδός Αρχέρμου).

Στις πλάτες σας έχει πέσει μια τεράστια ευθύνη, καθώς καλείστε να διαχειριστείτε ένα νευραλγικό τομέα του σωματείου μας. Μέχρι στιγμής πόσο δύσκολο είναι το έργο σας;

Κάθε πόστο του σωματείου μας είναι δύσκολο αφού νιώθουμε τεράστια υποχρέωση στον υπέροχο μας κόσμο ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να αποδείξουμε ότι με επαγγελματισμό και σκληρή δουλειά ένα σωματείο μπορεί να πετύχει και δεν χρειαζόταν το ξεπούλημα του Μαΐου 2018.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι σαν συμβούλιο δρούμε συλλογικά και ισότιμα και όλα αποφασίζονται δημοκρατικά για το συμφέρον του σωματείου και όχι τρίτων αφού είμαστε όλοι εκεί για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όχι γιατί μας διόρισαν κάποιοι. Αυτό βοηθά πολύ το έργο μας αφού αποφασίζουμε με μοναδικό κίνητρο το καλό του σωματείου μας.

Το έργο του οικονομικού υπεύθυνου είναι σίγουρα δύσκολο, αφενός γιατί οι οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου απαιτούν καθημερινό τρέξιμο και αφετέρου γιατί θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια μετά τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν οι ΟΜΟΝΟΙΑτες από το 2012 και μετά.

Με σκληρή δουλειά όλου του συμβουλίου καταφέραμε να είμαστε συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας ως τώρα, το σωματείο μας δεν χρωστά πουθενά και υπάρχουν αποδεικτικά για όλα τα έξοδα μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Κάθε πόσο γίνεται έλεγχος από την ελεγκτική επιτροπή του σωματείου; Έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην πέσουμε σε λάθη του παρελθόντος;

Λόγω του ότι δεν έχουμε γραφεία ακόμα, δεν συναντηθήκαμε με την ελεγκτική επιτροπή, αυτό όμως θα επιδιώξουμε να γίνει σύντομα.

Η αναλυτική επεξήγηση και παρουσίαση όλων των εσόδων και εξόδων, η σύγκριση με το προϋπολογισμό του καλοκαιριού (με ανάλυση κάθε ποσού που δεν συνάδει με το υπολογιζόμενο) και ο ανανεωμένος προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Νιόβρη απέδειξε πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Επίσης σαν συμβούλιο έχουμε λάβει μέτρα εσωτερικού έλεγχου, πχ. Χρειάζονται 3 διαφορετικές υπογραφές για έκδοση επιταγών ή αναλήψεις από το τραπεζικό έλεγχο, όλα τα έξοδα περνάνε από το συμβούλιο, κάθε εβδομάδα ενημερωνόμαστε για τις χορηγίες κτλ, για να μην υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν αλλού.

Πως κρίνεται την κίνηση του σωματείου για ζωντανή κάλυψη των αγώνων της ομάδας μας;

Αυτή η κίνηση ήταν μια υποχρέωση προς το κόσμο μας και ιδιαίτερα τους φοιτητές και εργαζόμενους στο εξωτερικό. Για αυτό άλλωστε δεχτήκαμε και το κόστος αυτών των μεταδόσεων(το σωματείο μας πληρώνει τα έξοδα μετάδοσης και εντός και εκτός).

Αυτό φυσικά έδωσε κίνητρο στην ομάδα μάρκετινγκ να βρει χορηγούς για τις μεταδόσεις και αυτό είναι θετικό για το σωματείο μας.

Τέλος τα εντυπωσιακά νούμερα θέασης είναι μια επιπλέον επιτυχία του σωματείου μας και θα μας βοηθήσει στο μέλλον σε πάρα πολλούς τομείς.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας στηρίζει παντού.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να επανέλθει το χαμόγελο και η περηφάνια σε όλο τον ΟΜΟΝΟΙΑτικο κόσμο.

Τέλος να ευχηθώ καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλο το κόσμο.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.