Η διακοπή των Χριστουγέννων εκτός από καλή ευκαιρία για τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για να ξεκουραστούν και να οργανωθούν καλύτερα για τη συνέχεια, αποτελεί ευκαιρία και για εμάς, τους υποστηρικτές, τους απλούς οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948, να δούμε από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε μέχρι τώρα.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την ιδρυτική συνέλευση της ομάδας. Κάπου κοντά στις 11:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ, η συνέλευση είχε ολοκληρωθεί μέσα σε καπνούς από πυρσούς, με συνθήματα και χαμόγελα ελπίδας στα χείλη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν από το χώρο χαρούμενοι, αφού νωρίτερα είχαν βεβαιωθεί πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της μέσα από το καινούριο σωματείο που μόλις είχε συσταθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε θέσει στόχους ανάλογους με την ιστορία της ομάδας μας: πρωτάθλημα, κύπελλο και άνοδος στην ΣΤΟΚ. Με το πέρας των πρώτων έξι αγωνιστικών του Πανσόλειου πρωταθλήματος, η ομάδα μας μετρά έξι νίκες (σε ισάριθμα παιχνίδια), έχει σκοράρει 33 γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα, καθιστώντας σαφές πως προς το παρόν βρισκόμαστε εντός των στόχων που είχαν οριστεί.

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή και η αγωνιστική εικόνα που επιδεικνύει η ομάδα μας, μας επιτρέπει, χωρίς κανένα ίχνος υποτίμησης στους υπόλοιπους συμμετέχοντες του Πανσολείου πρωταθλήματος, να ορίσουμε τους εαυτούς μας σαν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι όλοι να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ρυθμό.

Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όλες τις νίκες της ομάδας μας ως εύκολες, μιας και σε κανένα αγώνα δεν απειλήθηκε η εστία μας (για αυτό άλλωστε και δεν έχουμε δεχτεί κανένα γκολ μέχρι στιγμής). Στους αγώνες κόντρα στις: Τριπτόλεμο Ευρύχου (7-0), ΑΕΚ Κανναβιών (5-0), ΠΑΟΚ Κακοπετριάς (7-0) και στην ΑΕΤ Τεμπριάς (0-8) οι νίκες ήρθαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Οι δύο ομάδες που δυσκόλεψαν το έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά εν τέλει υπέκυψαν στην ανωτερότητα της, ήταν η ΑΜΥΝΑ Λίνου-Φλάσου (0-3) και η Πρόοδος Καλλιανών (0-3). Εδώ θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, που πραγματικά αντιμετωπίζουν την προσπάθεια της ομάδας με πλήρη επαγγελματισμό, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι αφοσιωμένοι στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Εκτός από τους αγωνιστικούς στόχους, στην ιδρυτική συνέλευση συμφωνήθηκε από όλους πως η ομάδα μας δεν πρέπει να περιορίζει τη δράση της εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Θεωρούμε πως και σε αυτό το σημείο το Διοικητικό Συμβούλιο τήρησε τις υποσχέσεις του, οργανώνοντας συλλογές τροφίμων για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, τιμώντας το Πολυτεχνείο, την μέρα αφιερωμένη στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία κτλ.  Ακόμη, η φιλοξενία των αντιπάλων μας στο γήπεδο του Παλιομετόχου κρίνεται άψογη. Συνολικά, η παρουσία μας στο πρωτάθλημα των ορεινών κοινοτήτων της Σολέας θεωρούμε πως ήταν ευεργετική και για τους αντιπάλους μας. Αν εξαιρεθούν μερικές μικροεντάσεις που προέκυψαν με το πέρας κάποιων αγώνων, οι ομάδες του Πανσόλειου πρωταθλήματος, ήταν επίσης ευπρόσδεκτες.

Ωστόσο, παρά τα εύσημα και τα συγχαρητήρια που έχουμε δώσει για την μέχρι τώρα πορεία του σωματείου μας, θα πρέπει να υπερτονίσουμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν φτιάχτηκε για αυτά. Εκ φύσεως η θέση μας δεν είναι στο αγροτικό. Η μεγάλη ανταπόκριση του Πράσινου Λαού βοήθησε όλους στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 να ξεκινήσουν επιτυχώς τη νέα προσπάθεια. Χωρίς να θέλουμε να βάλουμε πίεση σε οποιαδήποτε πλευρά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως από του χρόνου ο Πράσινος Λαός θέλει να βλέπει την ομάδα να αγωνίζεται στην ΣΤΟΚ. Είμαστε σίγουροι πως το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό. Πεισμωμένοι λοιπόν πρέπει να συνεχίσουν, Διοικητικό Συμβούλιο, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Πράσινου Λαού, που με τη σειρά του καλείται να δώσει πιο δυναμικό παρόν καθώς η ομάδα οδεύει όλο και πιο κοντά στα κρίσιμα ματς της ένταξης.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.